avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rezolvare cazului unui accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rezolvare cazului unui accident

pe data de 15 oct 2011 in ploiesti intr-o intersectie un taximetrist neacordand prioritate m-a lovit provocand avari.am completat fisa amiabila urmand sa ne prezentam la firma de asigurari Astra,fiind zi de sambata.si am convenit ca luni de dimineata sa ne prezentam la biroul daune a firmei de asigurari.ne-am intalnit luni dimineata iar taximetristul nu a putut face dovada permisului de conducere,atunci inspectorul de daune am fost indrumat sa ma prezint la politie pentru a rezolva situatia.m-am prezentat singur unde din verificarile politiei taximetristul avea permisul retinut pentru un alt accident cu victime.Politia i-a intocmit dosar penal taximetristului eliberandu-mi anexa 2 prezentandu-ma cu aceasta la firma de asigurari,iar firma si in momentul de fata spune ca nu are acceptul firmei de taxi pt a solutiona dosarul de dauna.Ce pot sa fac si unde pot sa ma adresez pt firma de asigurari pe o parte si pt firma de taxi pe cealalta parte?
amenintati firma de taxi ca veti recupera prejudiciul din conturile lor daca nu veti primi banii de la asigurator.
obtineti un deviz estimativ al reparatiilor de la service auto ca sa stiti macar citi bani le cereti.
de ce firma de asigurari mai doreste acceptul firmei de taxi pentru folosirea asigurari intrucat soferul taxiului a semnat foaia amiabila ca este vinovat si este de acord sa folosesc asigurarea am primit copie dupa asigurare,dupa buletin iar inspectorul de daune nu accepta decat in baza acordului firmei de taxi.
unde sa ma adresez la forum superior pt firma de asigurari
incercati la CSA insa veti primi indrumarea de a sesiza instanta de judecata.
Deviz reparatii, urmat de convocare la conciliere catre societatea de asigurari. In cazul unui raspuns negativ sau in cazul lipsei raspunsului, actiune in instanta, deoarece nu mai este obligatoriu acceptul asiguratului, inca din 2007. In cazul fericit in care dispuneti de asigurare CASCO, retrageti dosarul pe RCA si lasati asiguratorul dvs sa se judece cu asiguratorul societatii de taxi. Plangerea catre CSA are caracter conex si nu aveti nicio garantie ca veti primi despagubirea in urma unui astfel de demers.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
DUMITRU SI PARANIAC SCPA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari despagubiri andrusca.constanta andrusca.constanta buna, am o problema legata de un autoturim lovit in data de 04,05,2008 (pana in ziua de azi inca nu vem masina) - autoturismul a fost asigurat casco full ... (vezi toată discuția)
Autoturism retinut - despagubiri andrusca.constanta andrusca.constanta buna, am o problema legata de un autoturim lovit in data de 04,05,2008 (pana in ziua de azi inca nu vem masina) - autoturismul a fost asigurat casco full ... (vezi toată discuția)
Probleme despagubire rca liviuradu20002 liviuradu20002 In 27 februarie 2010 am avut un accident de circulatie, de pe o strada cu cedeaza trecerea mi-a iesit in scurt o masina pe care nu am putut s-o evit si am ... (vezi toată discuția)