avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare

Doresc sa achizitionez un autoturism din Italia.Pentru a fi inmatriculat mi se cere sa platesc taxa de poluare.Stiu ca exista o rezolutie a Consiliului Europei sau a Curtii Europene ca aceasta taxa este ilegala.Desi am cerut explicatii de la Administratia Fiscala referitor la aceasta taxa,am primit un raspuns direct si sec:se plateste taxa de poluare.Care sunt etapele si conditiile de recuperare a acestei taxe.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 12:19, 9 Mai 2012
Puteti ori sa platiti taxa si sa o recuperati ulterior (varianta rapida), ori sa mergeti pe varianta inmatricularii fara plata taxei, ceea ce presupune aceeasi actiune in instanta de contencios administrativ. Acea rezolutie de care vorbeati exista, insa AFL nu o pot aplica ele direct, asta este in sarcina instantei de judecata.
Personal va recomand sa parcurgeti procedura cu ajutorul unui avocat, este mult mai sigur. Onorariul nu este mare.
Dumneavoastra decideti daca platiti taxa si o recuperati (si inmatriculati rapid) sau va adresati instantei solicitand obligarea serviciului inmatriculari sa va inmatriculeze auto fara sa platiti taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto ghe_elena ghe_elena Am o masina adusa din Germania pe care vreau sa o inmatriculez in Romania.Din cate am citit aceasta taxa a fost anulata printro lege promulgata de Traian ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare louisa louisa Buna seara, Am o masina adusa din Germania ce nu a mai circulat in Romania si pentru care am achitat suma de 4600 lei reprezentand taxa pentru emisii ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ? cata1569 cata1569 Buna seara. In 9.05.2007 am platit taxa prima inmatriculare 1414 ron si in 11.05.2007 inca o diferenta de 1401 ron (deci total 2815) pentru un Opel Astra ... (vezi toată discuția)