avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutarea dintr-o functie publica in alta functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutarea dintr-o functie publica in alta functie publica

in urma reorganizarii structurii in care lucrez, intr-o prima etapa mi s-a comunicat care va fi functia in care urmeaza sa fiu numita- functie pentru care indeplineam toate conditiile, functie pe care o detinusem si o exercitasem incepand cu anul 2000. In momentul finalizarii procesului de reorganizare, am constatat ca nu am mai primit aceeasi incadrare. Nu mi s-a adus la cunostinta fisa postului, nu mi-am exprimat in scris acordul pentru ocuparea acestei noi functii. Mai mult, atributiunile functiei pe care am fost incadrata pot fi asociate unui post de secretar/referent cu studii medii. Care este calea de urmat in situatia in care angajatorul refuza sa dea o explicatie pertinenta pentru decizia luata, iar comentariile au fost "daca nu iti convine poti sa pleci!"
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:14, 13 Decembrie 2008
mcg08 a scris:

mutarea se face definitiv numai cu acordul scris al functionarului public, conform art. 91al legii 188/1999, actualizata si publicata in MO din 29.05.2007, iar prevederile art 91 trebuie coroborate cu prevederile art. 100 pentru situatia data.

In sfarsit! Deci, ati fost mutata definitiv fara acordul scris al dvs. Presupun ca ati semnat pentru primirea actului administrativ al conducatorului institutiei! Contestati-l in conditiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ (initial formulati plangerea prealabila administrativa reglementata de art. 7 din acest act normativ).
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea raportului de serviciu in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani simonabucur simonabucur As dori sa intreb care este procedura in cazul in care o persoana este suspendata din functie la initiativa acesteia, pentru cresterea copilului pana la doi ... (vezi toată discuția)
Mutarea functionarului public denissa_mar denissa_mar Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si sunt insarcinata in luna a 5-a. Din luna mai as putea sa intru legal ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva functionar public numit temporar florineacsu florineacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)