Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie: in perioada septembrie 2010-august 2011 am fost angajata la o firma din Romania. Din august 2011 pana in noiembrie 2011 (data la care am fost angajata la alta firma) am ramas fara servici, insa am fost studenta la o facultate particulara, la zi, in ultimul an. Licenta am dat-o in a doua sesiune, si anume in februarie 2012. Acum sunt insarcinata si doresc sa stiu daca perioada in care nu am fost angajata e considerata ca perioada de munca, stiind ca anii de facultate sunt luati in calcul ca ani de munca.
Ceea ce ma intereseaza e faptul ca as dori sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului pe o perioada de un an.
Va multumesc,
Nicoleta Butusneac
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie ca timp de 12 luni anterioare de la data nasterii sa realizati venituri impozabile sau frecventati, "fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale".
Se pare ca nu indepliniti conditiile.
1. De la data prezumata a nasterii copilului dati inapoi 12 luni si vedeti ce statut ati avut in fiecare luna.
2. Daca in fiecare din cele 12 luni ati avut fie venituri din salarii fie ati fost studenta la zi (chiar daca se suprapun) veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Nu conteaza cand ati dat licenta ci numai perioada in care ati frecventat cursurile la zi.
4. Din datele prezentate de dvs. (fara sa spuneti data prezumata a nasterii) eu zic ca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Buna seara,
Va multumesc pt ajutor.
Data la care nasc e 14 mai 2012.
Cursurile universitare s-au incheiat in luna iulie, insa nu stiu daca de la acea data pana la sustinerea licentei se considera perioada de studii.
Cu respect,
Nicoleta Butusneac
1. Perioada intre absolvire si sustinerea licentei nu este perioada de frecventare a cursurilor si nu este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Dar am inteles ca pe aceasta perioada ati avut contract individual de munca (CIM.
3. Cel mai bine ar fi sa spuneti ce statut aveti in fiecare luna in parte din perioada 14 mai 2011 - 14 mai 2012 si va voi spune daca beneficiati sau nu de indemnizatie pentru CCC.
Buna seara,
Primul contract de munca a fost in perioada 1 septembrie 2010-1 august 2011, iar al doilea contract: 8 noiembrie 2011 pana in prezent. Facultatea la zi am facut-o in perioada 2008-2011. In perioada 1 august 2011-8 noiembrie 2011 nu am fost angajata.
Va multumesc,
Nicoleta Butusneac
Studenta insarcinata
bya_sp
Am terminat facultatea de Administratie de Firme in Spania, si mi-au dat diploma provizionala la data de 30 iulie 2012. Mentionez ca am frecventat facultatea ... (vezi toată discuția)