avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Studenta insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Studenta insarcinata

Am terminat facultatea de Administratie de Firme in Spania, si mi-au dat diploma provizionala la data de 30 iulie 2012. Mentionez ca am frecventat facultatea la zi, fara intrerupere. In septembrie m-am intors in Romania impreuna cu sotul meu si urmeaza sa nasc pe 13 noiembrie 2012. Deci, cand am terminat facultatea, aveam aproape 6 luni. Recent am aflat ca pot obtine ajutor pentru maternitate, si am citit legea, dar nu stiu daka ma incadrez in art.2, alineatul m) sau t). As vrea sa stiu daka pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului chiar daka nu m-am inscris la somaj in termenul de 60 de zile de cand am obtinut diploma (alineat T) sau daka ma incadrez in alineatul m) si nu este nevoie sa ma inscriu la somaj.

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:48, 29 Septembrie 2012
1. - Va incadrati si la lit.m) si la lit.t).
- Dar daca nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj inseamna ca dupa cele 60 de zile de la absolvire si pana veti naste nu mai aveti acoperire cu o perioada eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Va recomand sa luati legatura si cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Nu m-am inregistrat la Agentia de Somaj pentru ca nu am stiut, pana acum, ca pot beneficia de indemnizatie, Ati spus ca de la 30 iulie (data absolvirii) pana voi naste, nu am acoperire. Asta inseamna ca voi putea beneficia totusi de indemnizatie, chiar daca este pe un timp mai scurt?

Multumesc pt. raspuns
1. Pentru a da un raspuns in cunostinta de cauza spuneti care este data absolvirii (nu data sustinerii licentei) si care este data prezumata a nasterii copilului.

2. Aveti nevoie si de o adeverinta de la institutia de invatamant in care sa se specifice data absolvirii.
Data absolvirii este 30 iulie 2012, (facultatea nu era cu licenta) si data prezumata de nastere a copilului este 13 noiembrie 2012.
1. Cele 12 luni anterioare nasterii copilului sunt decembrie 2011 - noiembrie 2012.

2. In aceasta perioada statutul dvs. este:
- decembrie 2011 - iulie 2012 = studenta la zi;
- august - septembrie 2012 = 60 de zile de la absolvire;
- octombrie - noiembrie 2012 = (casnica) nu aveti acoperire cu o perioada din cele eligibile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.

3. - Aveati timp sa va inregistrati la Agentia de Somaj cel tarziu vineri 28 septembrie 2012.
- Daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj pe lunile octombrie si noiembrie ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj si atunci aceasta perioada era si ea eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Daca ati fi pus intrebarea cu cateva zile mai inainte acum era rezolvata problema.

4. In primul meu raspuns v-am recomandat sa luati legatura cu AJPIS poate va da o solutie favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului dionissie dionissie Buna ziua! Cum se aplica prevederii OUG 111/2010 si metodologiei de aplicare, cu completarile si modificarile ulterioare, in cazul unui parinte care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de intretinerea copilului ContSters258072 ContSters258072 buna, ma numesc maria si as dori sa primesc din partea dvs. cateva lamuri. Sunt insarcinata in 2 luni, de curand am terminat masteratul, insa eu sunt ... (vezi toată discuția)
Termin masteratul la 1 august 2012 si sunt gravida. cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? retromusculo retromusculo Daca termin masteratul la 1 august 2012 si trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie 2012 ce trebuie sa fac pentru a mi se calcula cele 60 de zile ... (vezi toată discuția)