Buna ziua.
In legatura cu nerespectarea repetata de catre mama copilului a programului de vizitare, am facut plangere la Politie.
Au trecut doua luni de vand am facut aceasta plangere penala, timp in care nu s-a intamplat nimic, nici macar nu au fost chemati martorii la audieri. Am mai facut si alta plangere intre timp. Tot nimic.
Ce se poate face privitor la aceasta lipsa totala de reactie din partea autoritatilor puse sa asigure respectarea unor hotarari judecatoresti?
Am martori care m-au insotit in repetate randuri pt a constata refuzul.
Am fost chiar si cu PC-ul in doua randuri, care a constatat de asemenea refuzul mamei copilului de a permite vizitarea. Am un document oficial de la PC care atesta acest lucru: "mama copilului impiedica prin orice mijloace intalnirea cu tatal conform cu programul de vizitare".
Au trecut 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii judeecatoresti, mi se pare strigator la cer ca autoritatile nu fac nimic in sensul asta.
Ma intereseaza ca mama sa fie trimisa in judecata in baza art 307. Indiferent ca actiunea va fi de succes sau nu, cred ca este o metoda de presiune in plus.
Multumesc pentru acest sfat cu executorul dar m-ar interesa sa insist pe partea cu politia, cel putin pana la intrarea in vigoare a noului cod de proc civila.
Corect este ca politia sa-si faca treaba, pana acum sunt total dezamagit de lipsa lor de reactie, nici macar din partea PC-ului nu am intalnit asa ceva, atata nesimtire.
Va multumesc pentru sfat domnule avocat. Stiam ca sunt obligati, cred ca as reusi sa-i determin sa execute hotararea chiar si fara avocat, nu am insistat insa pana acum in sensul acesta.
Cu siguranta va trebui in curand sa apelez si la aceste lucruri, ma gandeam insa ca acum degeaba as cere executare silita, vor constata ca minorul plange si cu asta basta...nu va avea finalitatea dorita pentru ca mama copilului este ferm hotarata sa nu-mi permita accesul la copil, iar pentru acest lucru stie ce are de facut si cum trebuie 'lucrat' cu copilul.
In acest sens imi pun sperantele in noul cod proc. civ., stiu ca intra in vigoare in septembrie.
Poate este indicat sa astept si sa solicit atunci executarea silita...ajungandu-se evident la consilierea psihologica, si eventual alt proces dupa 3 luni de consiliere...
O noua actiune pentru custodie comuna cred ca este de asemenea necesara.
Executare silita
catacata2011
Buna seara! Va rog ajutatima sa elucidez urmatoarea problema. Ma judec cu fosta concubina de 1 an de zile pt stabilirea domiciliului fetitzei noastre minore. ... (vezi toată discuția)