avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... returnare somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

returnare somaj

Bunaziua.
Am primit somaj timp de 9 luni de zile insa cineva de la somaj mi-a gresit calcularea lui si acum trebuie sa returnez inapoi o suma de aproape 600 lei.
Am primit o noua decizie de calcularea somajului impreuna cu un titlu executoriu in care mi se spune cat trebuie sa dau inapoi. Am atacat in instanta la conflicte de munca si asigurari sociale insa instanta mi-a trimis cauza catre contencios administrativ si fiscal obiectul judecatii fiind legea 188/1999 privind functinarii publici.
daca am cerut in cerere sa fiu exponerat de aceasta suma si sa fie tras la raspundere cel care mi-a gresit as putea avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 29 Mai 2012
Ati fost functionar public? ... se poate introduce in cauza cel care v-a gresit calculul indemnizatiei ...
Ati incasat sume necuvenite si trebuie sa le returnati.
Nu pot fi obtinute de la functionarul care a gresit, acesta va raspunde eventual disciplinar.

Ati fost functionar public? ... se poate introduce in cauza cel care v-a gresit calculul indemnizatiei ...


Nedumerire: si daca nu era functionar public nu-l putea introduce in cauza? Legea este alta pentru functionari publici?

Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Din pacate, se poate angaja raspunderea acelui functionar ... neglijenta in serviciu se plateste .
Acel salariat se poate chema in garantie.
Eu stiu ca in asemenea cazuri functioneaza urmatoarea regula: sumele de bani necuvenite se restituie de persoana care le-a incasat. Daca sumele nu mai pot fi recuperate de la persoana care le-a incasat, se incaseaza de la persoanele vinovate de acest lucru(persoanele care au intocmit, aprobat actele care au dus la incasari de sume necuvenite). Persoanele vinovate pot fi trase la raspundere administrativ, disciplinar sau penal, chiar in situatia in care se recupereaza de la persoana care a primit sumele necuvenite.



Sumele acordate necuvenit se recupereaza in baza Art.47 Legea 76/2002:
,,(1) Sumele acordate in mod necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si orice alte debite constituite la bugetul asigurarilor pentru somaj, altele decat cele provenind din contributii, se recupereaza pe baza deciziilor emise de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de centrele regionale de formare profesionala a adultilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) se recupereaza de la beneficiari in termenul general de prescriptie legal.
(3) Sumele ramase nerecuperate de la beneficiarii decedati nu se mai urmaresc."
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
ContSters233678, utilizator

Alte discuții în legătură

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)
Abuz si bataie de joc ContSters290705 ContSters290705 La tatal unei cunostiinte in 2008 i-a fost recalculata pensia aceasta crescand de la 800 lei la 2100 lei sesizand ca ceva nu este in regula sa adresat ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie de somaj mataselg mataselg buna ziua am fost reintegrat in urma unei concedieri numai ca angajatorul nu a pus in executare in totalitate hotararea judecatoreasca. momentan sunt in faza ... (vezi toată discuția)