avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 87, alin. 1 din OUG nr.195/2002 - recuperarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 87, alin. 1 din OUG nr.195/2002 - recuperarea permisului de conducere

Buna ziua, in baza art 87 alin 1 CP, am fost condamnat la 1 an de inchisoare, cu suspentarea pedepsei. Consider o hotarare prea aspra, avand in vedere ca nu am antecedente penale, nu am fost implicat in niciun accident. Alcoolemia inregistrata a fost de 1.1 la mia de g. Credeti ca este cazul sa fac recurs sau doar imi prelungesc condamnarea cu termenul pana la rejudecare? In condamnare nu se specifica nimic referitor la redobadirea PC. Trebuie sa treaca un an, pana sa pot da dinnou examen? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:04, 9 Mai 2012
PC va fi anulat de catre politie imediat ce vor primi decizia definitiva a condamnarii dvs. nu se mentioneaza anularea PC in sentinta deoarece nu este atributia instantei sa faca asta.
pedeapsa se incadreaza in limitele practicii judiciare - experienta mea practica si spetele publicate arata ca pedepsele se incadreaza intre 6 luni si 2 ani cu susendarea executarii.
1. Daca ati uzat de procedura simplificata prev de art 320 ind. 1 c.proc.pen.si ati administrat si probe in cicumstantiere, instanta avea posbilitatea sa reduca limitele de pedeapsa cu 1/ 3 si retina la individualizarea pedepsei disp. art .74.-76 c.pen., aplicand aceste cicumstante la minimul special redus cu 1/3, urmand astfel ca pedeapsa sa fie coborata sub acest minim special redus , ceea ce vad ca in cazul de fata nu s-a aplicat....
2.Permisul dvs. de conducere se va anula ca urmare a ramanrii definitive a hotararii de condamnare pentru aceasta infractiune.( art 114 al. 1 lit.b ) din Oug.195/2002)
Va puteti prezenta la examen in vederea dobandirii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( art.116 al. 1 lit.b) din Oug.195/2002).
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
In cazul acesta, printr-un recurs nu fac altceva decat sa-mi prelungesc termenul de la care Politia va anula PC?
Multumesc
Mai sunteti in termen sa declarati recurs?
Daca nu mai sunteti in termen discutiile sunt inutile.
Daca mai sunteti in termen, analizati si varianta posibilitatii reindividualizarii pedepsei aplicate in recurs , cu consecinta reducerii termenului de incercare, termen de incercare care se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform art 82 c.pen. (total in cazul de fata 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! mi-a fost anulat permisul de conducere si am primit o pedeapsa de 8 luni cu suspendare. acum problema este urmatoarea...dupa aceste 8 luni trebuie ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen pentru obtinerea permisului de conducere,aceesta fiind anulat. simo72 simo72 In data de 22.10.2013 in urma unei sentinte am fost condamnat la 2 ani si 9 luni cu suspendare si anularea permisului de conducere in baza art.87 alin.1 din ... (vezi toată discuția)