avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

in anul 1991 trei frati au primit titlul de proprietate pentru pamantul mostenit de la tatal lor (toti trei fiind nominalizati pe acelasi titlu de proprietate). In continuare cei trei frati nu si-au impartit pamantul astfel incat fiecare sa aiba titlul de proprietate pe bucata care ii revenea, dar fiecare si-a platit impozitul pe bucata lui. Intre timp cei trei frati au murit, ramanand mostenitorii lor (care in continuare si-au platit impozitul cuvenit). Unul dinte acesti mostenitori sustine ca vrea sa ia el din dreptul celorlalti (s-a pus stapan pe o bucata care apartine celorlalti si a spus ca nu are nimeni ce sa-i faca). Primarul din comuna nu vrea sa se bage (a vazut ca impozitul este platit pe 2012). Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: livias , utilizator 16:02, 9 Mai 2012
Ceilalti frati vor cere in instanta iesirea din indiviziune cu acordarea terenului sau cu plata catrei ei a unei sulte, dupa cum aleg.
adica trebuie sa se adune toti mostenitorii celorlalti frati (cei trei frati nominalizati pe titlul de proprietate au murit) sau se poate face iesirea din indiviziune numai de catre mostenitorii unui frate (poate ceilalti nu vor sa faca acest lucru). Si inca o intrebare aceasta actiune se poate face numai in judetul in care este pamantul sau se poate face si in alta parte (domiciliul unora este in alt judet)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Mirela3 Mirela3 Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant. Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme narcisa07 narcisa07 Un caz mai complicat: Bunicul meu a fost adoptat. In 1930, tatal lui adoptiv ii vinde casa si gradina (nu se specifica de ce suprafata este vorba) si se face ... (vezi toată discuția)