avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere cu art 65 alin1 si 2 din codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere cu art 65 alin1 si 2 din codul muncii

am fost concediata cu acest articol, eram angajate doua persoane pe acelas post, nu s-a efectuat nici o evaluare profesionala, dar eu am fost concediata, eu am in intretinere doi minori, iar persoana cea lalta are doi copii majori, eu mai lucrez cu contract de munca cu timp partial la inca doua firme, as doti sa stiu daca ii dau in judecata as avea csatig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 9 Mai 2012
Aveti dreptul de a apela la instanta insa nimeni nu va poate spune ce rezultat va avea.
Cred totusi ca angajatorul a tinut cont de anumite criterii cat si de faptul ca dv. aveti si alte surse de venit, un argument solid pentru angajator.
1. In cazul concedierii individuale nu este obligatorie evaluarea personalului ...

2. Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de munca sa fie efectiva şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.

3. Decizia de concediere, emisa în baza art. 65 din Codul muncii, poate fi contestata la instanţa judecatoreasca, in termen de 45 de zile de la data luari la cunostinta de masura luata. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post dodo2003 dodo2003 Buna ziua, La firma unde lucrez sunt trei posturi de munca identice. Am fost instiintat de curand ca s-a desfiinat postul ce lucru pe care-l ocup tocmai eu, ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)