avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua,
La firma unde lucrez sunt trei posturi de munca identice. Am fost instiintat de curand ca s-a desfiinat postul ce lucru pe care-l ocup tocmai eu, fara a se argumenta de ce a fost ales tocmai postul meu, fara concurs sau alt criteriu de departajare intre cele trei posturi. Nu era normal sa se organizeze o evaluare prefesionala, un test de evaluare ?
Pot contesta acesta decizie in istanta, deoarece eu consider ca sunt mai bune pregatit profesional deca ceilalti colegi ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 14 Decembrie 2013
Fiind vorba despre o concediere individuala, legea nu instituie obligativitatea stabilirii unor criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.

Prin urmare, ramane la latitudinea angajatorului sa decida pe cine concediaza si pe cine nu.

Salariatul nemultumit de masura luata poate contesta decizia de concediere in termen de 45 de zle de la data comunicarii acesteia la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Instanţa sesizată cu o cerere de constatare a nulităţii absolute a măsurii desfacerii contractului de muncă, în baza art. 65 din Codul muncii, nu poate verifica decât două elemente: dacă desfiinţarea locului de muncă este efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in lipsa angajatului catinka catinka cum se fac concedierele colective, care sunt criteriile dupa care se aleg persoanele care raman si mai ales cei care pleaca ? ce spune egea despre alegeri ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva patricia84 patricia84 Buna seara, am si eu o problema si am nevoie urgenta de ajutorul dumneavoastra. Am fost anuntat verbal de seful meu ca urmeaza a fi dat afara, iar calea ar fi ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea criteriilor prevazute la concedierea colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua Am urmatoarea situatie: Printr-un program de restructurare si reorganizare aprobat de Consiliul de administratie al unei societati comerciale s-au ... (vezi toată discuția)