Buna ziua
Am urmatoarea situatie: Printr-un program de restructurare si reorganizare aprobat de Consiliul de administratie al unei societati comerciale s-au stabilit anumite criterii care trebuie sa stea la baza concedierii colective ce urmeaza a avea loc.
INTREBARE: Salariatii care vor fi diponibilizati trebuie obligatoriu sa se incadreze in unul din aceste criterii? Pot exista printre disponibilizati si alte persoane care nu indeplinesc aceste criterii , respectiv la care le-a fost desfiintat postul?
S-au stabilit criteriile care vor fi avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere sau criterii pentru departajarea salariatilor?
S-au stabilit criteriile avute in vedere, potrivit legii, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere. Se mai mentioneaza faptul ca acestea se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta
Aveti exact prevederea de la art.69 alin.2 lit.d C.mun.
In acest caz, va trebui sa vedeti ce salariati indeplinesc criteriile respective , dupa care masura concedierii va afecta salariatii in ordinea acelor criterii.
Daca sunt mai multi salariati , atunci se va efectua evaluarea acestora si apoi se va decide cine va fi sau nu concediat.
Reiese astfel ca persoanele care vor fi diponibilizate trebuie sa indeplineasca obligatoriu unul din criteriile mentionate, respectiv ori o evaluare minimala in realizarea sarcinilor de munca ori unul din criteriile enumerate.Dar daca se regaseste pe lista o peroana care nu are nici evaluare minimala si nici nu indeplineste alt criteriu?
Concedierea nu e legala si poate fi atacata in instanta....ar fi raspunsul.
Am pus intrebarea pentru ca in speta prezentata este vorba despre o sucursala care trebuie sa concedieze un numar de X persoane (aceasta fiind hotararea societatii mame). Ori, printre peroanele aflate pe lista se pare ca ar fi si cele la care li s-a desfiintat postul, nu neaparat ca ar indeplini si criteriile prevazute...
Dreptul muncii
munteancasian
Buna ziua. Am si eu o nelamurire.
La compania unde lucrez sint 8 posturi de laborant si 16 angajati pe functii de laborant. Se fac concedieri colective prin ... (vezi toată discuția)