avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva fara criterii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva fara criterii

sunt angajata a unei companii nationale la care se fac concedieri colective, saptamana trecuta s-au intocmit listele cu persoanele concediate pe baza parerilor personale a sefilor directi fara sa se trimita de catre companie nici un fel de criteriu.
pot face ceva sau ma resemnez cu somajul?
#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 14 Iunie 2013
Puteti ataca in instanta decizia de concediere. Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare. actiunea se depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere.

In situatia concedierilor colective, criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere se aplica - departajarea salariatilor - dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.
In caz contrar, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in lipsa angajatului catinka catinka cum se fac concedierele colective, care sunt criteriile dupa care se aleg persoanele care raman si mai ales cei care pleaca ? ce spune egea despre alegeri ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post dodo2003 dodo2003 Buna ziua, La firma unde lucrez sunt trei posturi de munca identice. Am fost instiintat de curand ca s-a desfiinat postul ce lucru pe care-l ocup tocmai eu, ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea criteriilor prevazute la concedierea colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua Am urmatoarea situatie: Printr-un program de restructurare si reorganizare aprobat de Consiliul de administratie al unei societati comerciale s-au ... (vezi toată discuția)