Exista o solutie !
In instanta se poate emite o hotarire pentru constatarea comunitatii de bunuri ale concubinilor daca se poate dovedi prin probe.
Este de principiu ca concubinii nu beneficiaza de prezumtia de comunitate asupra bunurilor comune, instituita prin art. 30 din codul familiei, text care se aplica numai in ceea ce priveste regimul legal al bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Aceasta dispozitie legala nefiind aplicabila concubinilor, consecinta este ca ei nu pot fi considerati, in baza legii, proprietari in devalmasie asupra bunurilor dobandite in timpul concubinajului.
Nimic nu impiedica insa constatarea existentei unui drept de proprietate in indiviziune a concubinilor asupra bunurilor dobandite de ei, in raport de contributia fiecaruia la dobandirea lor, stabilita prin probe.
Prin urmare, trebuie facuta o actiune in instanta urgent.
Iar daca cineva a obtinut un certificat de mostenitor sau de calitate de mostenitor de la notar, acesta trebuie anulat.
Nu dispera, mama ta isi poate primi partea cu care a contribuit.
Fa rost de probe, creditul, martori, prieteni de familie care cunosc detaliile afacerii, constructorul, facturile de materiale de constructii, extrase de cont, orice alte documente, etc., testament,
Are chiar si o actiune intemeiata pe imbogatirea fara justa cauza pentru recuperarea cheltuielilor facute cu casa.
Sistemele bazate pe dreptul roman cunosc regula echitabila conform careia daca o persoana se imbogateste fara just temei in detrimentul alteia, aceasta din urma poate cere o compensatie egala cu profitul primei persoane. In actiunea intemeiata pe imbogatirea fara just temei, pagubitul nu poate pretinde decat cuantumul profitului obtinut de adversarul sau, cu conditia ca patrimoniul imbogatitului sa se mareasca, fara cauza legitima, pe seama patrimoniului altei persoane.
Deci poti sa iti recuperezi banii.
Alberto Kurtyan