Buna ziua , ieri am aflat de la copilul meu ca i sa confiscat telefonu-l pe motiv ca a ascultat muzica la casti in timpul orei . Este legal acest lucru , sa ii se confiste telefonul cu tot cu cartela ? . Precizez ca el este il clasa a 8 -a .Multumesc
1. este abuz din partea scolilor. Unele au regulamente prin care se interzice introducerea telefoanelor in scoala. Legea interzice FOLOSIREA telefonului in timpul orei. Confiscarea nu cred ca o poate face profesorul. Nu are dreptul legal. Probabil o plangere penala ar rezolva problema.
2. Daca eram in locul profesorului, probabil la fel faceam... pe timpul nostru nu cred ca si-ar fi permis cineva sa asculte muzica in timpul orei... acum e prea multa democratie si strica.
Nu cred ca este vorba despre confiscare in adevaratul sens al cuvantului - probabil veti fi chemat la scoala si veti primi telefonul si explicatiile de rigoare :)
Buna! Am o problema cu o profesoara (adica m-a dezamagit complet ceea ce ma face sa nu o mai respect {bineinteles nici ea nu m-a respectat} si nu o mai bag in seama ) care ce a facut: Am intrat la ora si ea incepe sa vorbeasca cu o colega legat de ea despre comportamentul ei fata de ceilalti colegi (pe mine nu m-a interesat si am inceput sa ma joc pe telefon) .Asa ca de la inceput si pana la fara 5 min m-am jucat linistit si la fara 5 se plimba pe langa mine si nu am bagat-o in seama . Bun mi-o cerut telefonul si i l-am dat fara scandal (nici nu m-am uitat la ea ceea ce o enervat-o mai tare ,faptul ca nu o bag in seama) Si o spus ca mi-l recuperez de la D. Diriginte, dar fiindca mai sunt cateva zile pana se termina anul scolar (eu fiind pe a 12) sunt obligati sa mi-l dea ! Sunt de acord cu confiscarea pentru ca m-am jucat pe telefon.Dar ceea ce mi-a facut acea profesoara nu ma face sa-mi schimb pararea despre ea ( nu pentru ca mi-a confiscat si o alta problema ). Mentionez ca cartela mi-a fost inapoiat de colegi pentru ca nu am vrut sa am de a face ceva cu ea .