avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Confiscare telefon la scoala .
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Confiscare telefon la scoala .

Buna ziua , ieri am aflat de la copilul meu ca i sa confiscat telefonu-l pe motiv ca a ascultat muzica la casti in timpul orei . Este legal acest lucru , sa ii se confiste telefonul cu tot cu cartela ? . Precizez ca el este il clasa a 8 -a .Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
Ucozer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:52, 15 Mai 2012
1. este abuz din partea scolilor. Unele au regulamente prin care se interzice introducerea telefoanelor in scoala. Legea interzice FOLOSIREA telefonului in timpul orei. Confiscarea nu cred ca o poate face profesorul. Nu are dreptul legal. Probabil o plangere penala ar rezolva problema.
2. Daca eram in locul profesorului, probabil la fel faceam... pe timpul nostru nu cred ca si-ar fi permis cineva sa asculte muzica in timpul orei... acum e prea multa democratie si strica.
Nu cred ca este vorba despre confiscare in adevaratul sens al cuvantului - probabil veti fi chemat la scoala si veti primi telefonul si explicatiile de rigoare :)
Buna! Am o problema cu o profesoara (adica m-a dezamagit complet ceea ce ma face sa nu o mai respect {bineinteles nici ea nu m-a respectat} si nu o mai bag in seama ) care ce a facut: Am intrat la ora si ea incepe sa vorbeasca cu o colega legat de ea despre comportamentul ei fata de ceilalti colegi (pe mine nu m-a interesat si am inceput sa ma joc pe telefon) .Asa ca de la inceput si pana la fara 5 min m-am jucat linistit si la fara 5 se plimba pe langa mine si nu am bagat-o in seama . Bun mi-o cerut telefonul si i l-am dat fara scandal (nici nu m-am uitat la ea ceea ce o enervat-o mai tare ,faptul ca nu o bag in seama) Si o spus ca mi-l recuperez de la D. Diriginte, dar fiindca mai sunt cateva zile pana se termina anul scolar (eu fiind pe a 12) sunt obligati sa mi-l dea ! Sunt de acord cu confiscarea pentru ca m-am jucat pe telefon.Dar ceea ce mi-a facut acea profesoara nu ma face sa-mi schimb pararea despre ea ( nu pentru ca mi-a confiscat si o alta problema ). Mentionez ca cartela mi-a fost inapoiat de colegi pentru ca nu am vrut sa am de a face ceva cu ea .
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
nomad14, utilizator
Iar intrebarea ta este...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme din scoala urdesmanuela urdesmanuela Buna ziua.Fiica mea care se afla in clasa a 10-a la un liceu din Timisoara a avut probleme cu profesoara sa de muzica.Ea face jumatate de semestru muzica si ... (vezi toată discuția)
Profesorul i-a furat telefonul unei prietene George1000 George1000 Un profesor i-a confiscat telefonul prietenei mele pe motiv ca a primit un sms desi i-a incheiat mediile chiar azi si nu mai are ora cu el ca sa aiba cand sa ... (vezi toată discuția)
Interzicere casti pt. muzica la locul de munca? H3000 H3000 Are voie angajatorul sa interzica ascultatul de muzica la locul de munca? In contractul de munca din ce stiu nu reiese nimic despre asta. Daca le spui ca in ... (vezi toată discuția)