avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare vehicule stationate neregulamentar Bucuresti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare vehicule stationate neregulamentar Bucuresti

In ultima vreme vad zilnic cum se ridica masini parcate neregulamentar in sectorul 6 pe Iuliu Maniu.
Am observat ca in toate cazurile pe langa semnul "oprirea interzisa" era si un semn in care se anunta ca se ridica masinile parcate neregulamentar.

Este cumva existenta acestui al doilea semn o conditie pentru legalitatea sanctiunii? Mai precis, in absenta acestui al doilea semn, dar existand cel de "oprire interzisa", poate fi nelegala sactiunea complementara a ridicarii vehiculelor stationate neregulamentar, in acest caz fiind aplicabila doar sanctiunea principala cu amenda?

Problema mi se pare de importanta practica intrucat sunt nevoit zilnic, ca si alti soferi, sa parchez in zona de incidenta a semnului "oprirea interzisa".

O a doua nelamurire este modul de comunicare a faptului ca masina a fost ridicata. Spre exemplu, in HCLS6 3/2008 se vorbeste in anexa despre procedura, dar nu este prevazut modul de instiintare a contraveninentului. De unde rezulta acesta?

Alte discuții în legătură

Masina ridicata sector 6 Alex119 Alex119 Buna ziua, Pe data de 8.12 mi-a fost ridicata masina de pe blvd. Iuliu Maniu. Masina era parcata in zona unui semn cu Oprirea interzisa pe care nu l-am ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)