avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere salariata CCC - pe alt post?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere salariata CCC - pe alt post?

La intoarcerea din CCC, postul pe care il ocupase salariata nu mai este disponibil ( s-a restructurat). I se poate oferi un alt post? in alt departament? cu un salariu mai mic?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 14 Mai 2012
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar , se poate intoarce pe un loc de munca echivalent insa cu acelasi salariu , potrivit textului de lege mai sus citat ..

Intrucat s-a desfiintat postul salariata respectiva poate sa intre in somaj.... in acest sens, va efectua preavizul de 20 de zile lucratoare ...
Multumesc frumos pentru raspuns. Am inteles ca se poate intoarce pe alta pozitie dar cu acelasi salariu dar daca dupa o luna il voi micsora, este vreo problema?


Nu este nicio problema, insa va trebui sa obtineti si acordul persoanei respective in ceea ce priveste reducerea salariului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc mirusaby mirusaby Buna ziu, dragilor ajutati-ma va rog: Angajatei care revine astazi din ccc. si careia i se da notificare de preaviz ,deoarece s-a desfiintat postul ,poate sa ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca claudia1975 claudia1975 Sunt in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Am fost la servici sa discut sa ma intorc la munca ceva mai devreme. Raspunsul a fost ca...dpdv legal postul ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)