avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca

Sunt in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Am fost la servici sa discut sa ma intorc la munca ceva mai devreme. Raspunsul a fost ca...dpdv legal postul este al meu, dar........sa vada, ori pe postul meu, ori imi gaseste altceva...ca in final sa mi se spuna ca mi se va da un raspuns exact peste o luna, respectiv la inceputul lunii februarie, daca e alba sau e neagra. Intrebare - Pot sa nu ma mai primeasca inapoi? Daca da, ce sanse am daca ii dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 13 Ianuarie 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Deci, sa inteleg, ca sunt obligati sa ma primeasca inapoi, dar peste o saptamana de la intoarcerea mea pot sa faca restructurare ? Multumesc mult pentru raspuns.
ma puteti ajuta cu articolele din codul muncii referitoare la aceasta problema?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
claudia1975, utilizator
1. Pentru reintoarcerea la locul de munca art.10 din Legea nr.202/2002.

2. Da, exista posibilitatea sa se restructureze activitatea societatii si sa se desfiinteze anumite posturi - art.65 si urm. C.mun.. pentru drepturile acordate in cazul desfiintarii posturilor mai vedeti si art.74 si 78 din CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate tatianab70 tatianab70 as dori sa stiu daca dupa terminarea celor 2 ani de crestere a copilului firma unde am lucrat este obligata prin lege sa ma primeasca inapoi si ce lege este ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
ce drepturi are un salariat intors din cic si este amenintat cu restructurarea postului? abirlescu abirlescu Buna ziua, ce drepturi am ca salariat care se intoarce din CIC (concediul de crestere si ingrijire copil)? la intoarcere sunt amenintata cu restructurarea ... (vezi toată discuția)