avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de intermediere imobiliara pentru inchiriere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de intermediere imobiliara pentru inchiriere

Buna ziua!
Am o nelamurire...am sunat la o agentie si am vizionat o garsoniera. Agentul mi-a zis ca trebuie sa completeze o fisa de vizionare si ca trebuie sa semnez un contract de intermediere imobiliara pentru inchiriere.
Am semnat, dar nu mai sunt interesat de inchirierea garsonierei si ma intereseaza ce se intampla cu acest contract, in care scrie ca agentul primeste comisio c.v. chirie pe o luna negociabil (nu scrie nici o alta suma si nici nu am platit nimic).

Acest contract si comisionul, mai sunt valabile daca eu nu mai am nici o intentie de inchiriere?

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 22:33, 9 Mai 2012
Din moment ce nu ati inchiriat garsoniera nu se intampla nimic cu acel contract. Contractul este facut ca agentia sa fie sigura ca nu incercati sa inchiriati acel apartament pe cont propriu, dupa ce ei v-au dus acolo. Acel contract a fost incheiat si cu proprietar, acesta angajandu-se sa nu tranzactioneze pe cont propriu cu un client adus de agentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)
Ajutor! comision agenție imobiliară ContSters418212 ContSters418212 Bună ziua, Suntem un tânăr cuplu de 25-26 de ani.Am muncit o perioada în străinătate și am decis sa ne întoarcem în tara sa achiziționam o ... (vezi toată discuția)
Comisionul agentiei imobiliare trebuie platit chiar daca in urma vizionarii nu s-a incheiat nici un contract de inchiriere? RosuStefania RosuStefania In aprilie 2013 am fost la o agentie imobiliara interesata fiind de un anunt al lor de inchiriere spatiu comercial. Inainte de a viziona spatiul am semnat un ... (vezi toată discuția)