avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comisionul agentiei imobiliare trebuie platit chiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comisionul agentiei imobiliare trebuie platit chiar daca in urma vizionarii nu s-a incheiat nici un contract de inchiriere?

In aprilie 2013 am fost la o agentie imobiliara interesata fiind de un anunt al lor de inchiriere spatiu comercial. Inainte de a viziona spatiul am semnat un contract de intermediere pentru inchiriere intre firma agentiei si eu (persoana fizica). Spatiul respectiv nu a fost pe gustul meu si nu am incheiat nici un contact. In noiembrie 2013 am vandut afacerea pe care o aveam, iar noii proprietari au inchiriat acel spatiu in care isi desfasoara si acum activitatea. Administratorul agentiei m-a sunat sa-mi ceara comisionul si nu am fost de acord deoarece eu nu am inchiriat nimic. In aceste conditii dansul mi-a cerut 200 lei, dupa care s-a multumit si cu 100 lei. Eu nu am fost de acord si am primit o invitatie la mediere prin care imi cere 250 euro (desi in contractul semnat nu era trecuta nici o suma , ci 50% din chiria primei luni). Ce pot face?
Puteţi face două lucruri: să vă prezentaţi la mediere sau să-l trataţi cu indiferenţă. Eu aş opta pentru a doua variantă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu in ce masura se va stabili ceea ce ar fi in realitate.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat la mediere pentru a se intelege situatia juridica.
La mediere se vor discuta toate aspectele de fapt si de drept.
Problema este ca daca mergeti la mediere e posibil sa platiti vreo 400 lei.
Daca nu va prezentati nu platiti nimic.
Sau, este posibil sa plateasca ei medierea daca nu vreti sa o platiti dvs.
Desi...nu cred ca o vor plati ei...
Nu cred ca se va ajunge la mediere pentru motivul ca nu va plati nimeni medierea...
"In noiembrie 2013 am vandut afacerea pe care o aveam, iar noii proprietari au inchiriat acel spatiu in care isi desfasoara si acum activitatea."
Nu am inteles care-i legatura intre dvs si actualii chiriasi...sau fostii proprietari...?????????
Multumesc pentru raspuns.
Am fost la sedinta de informare (mediere) unde eu nu am platit nimic, dar nu s-a ajuns nicaieri. Domnul cu agentia doreste o suma de bani (care poate fi negociata), iar eu nu doresc sa-i dau pentru ca nu vad de ce. Deci probabil ne vom intalni in instanta.
Daca acel contract de comision este facut pe persoana fizica iar de inchiriat a inchiriat persoana juridica (unde Dvs nu mai aveati vreo calitate si probabil ca nu ati semnat) nu vad sa fie vreo problema. Oricum este ciudat ca agentia imobiliara a facut legatura intre Dvs si firma si mai ales ca a urmarit atatea luni ce s-a intamplat cu spatiul respectiv. E bine totusi sa cititi cu atentie contractul si sa vedeti la ce v-ati obligat in el (dvs sau firma)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Comision agenție obținut prin omitere intenționată? VeroToma VeroToma Comision agenție Bună ziua ,va rog sa ma ajutați cu o varianta de contestare a actului de vizionare. Am cautat niște case și am dat peste un agent care ... (vezi toată discuția)
Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)