In aprilie 2013 am fost la o agentie imobiliara interesata fiind de un anunt al lor de inchiriere spatiu comercial. Inainte de a viziona spatiul am semnat un contract de intermediere pentru inchiriere intre firma agentiei si eu (persoana fizica). Spatiul respectiv nu a fost pe gustul meu si nu am incheiat nici un contact. In noiembrie 2013 am vandut afacerea pe care o aveam, iar noii proprietari au inchiriat acel spatiu in care isi desfasoara si acum activitatea. Administratorul agentiei m-a sunat sa-mi ceara comisionul si nu am fost de acord deoarece eu nu am inchiriat nimic. In aceste conditii dansul mi-a cerut 200 lei, dupa care s-a multumit si cu 100 lei. Eu nu am fost de acord si am primit o invitatie la mediere prin care imi cere 250 euro (desi in contractul semnat nu era trecuta nici o suma , ci 50% din chiria primei luni). Ce pot face?
Nu stiu in ce masura se va stabili ceea ce ar fi in realitate.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat la mediere pentru a se intelege situatia juridica.
La mediere se vor discuta toate aspectele de fapt si de drept.
Problema este ca daca mergeti la mediere e posibil sa platiti vreo 400 lei.
Daca nu va prezentati nu platiti nimic.
Sau, este posibil sa plateasca ei medierea daca nu vreti sa o platiti dvs.
Desi...nu cred ca o vor plati ei...
Nu cred ca se va ajunge la mediere pentru motivul ca nu va plati nimeni medierea...
"In noiembrie 2013 am vandut afacerea pe care o aveam, iar noii proprietari au inchiriat acel spatiu in care isi desfasoara si acum activitatea."
Nu am inteles care-i legatura intre dvs si actualii chiriasi...sau fostii proprietari...?????????
Multumesc pentru raspuns.
Am fost la sedinta de informare (mediere) unde eu nu am platit nimic, dar nu s-a ajuns nicaieri. Domnul cu agentia doreste o suma de bani (care poate fi negociata), iar eu nu doresc sa-i dau pentru ca nu vad de ce. Deci probabil ne vom intalni in instanta.
Daca acel contract de comision este facut pe persoana fizica iar de inchiriat a inchiriat persoana juridica (unde Dvs nu mai aveati vreo calitate si probabil ca nu ati semnat) nu vad sa fie vreo problema. Oricum este ciudat ca agentia imobiliara a facut legatura intre Dvs si firma si mai ales ca a urmarit atatea luni ce s-a intamplat cu spatiul respectiv. E bine totusi sa cititi cu atentie contractul si sa vedeti la ce v-ati obligat in el (dvs sau firma)