Buna ziua! Am si eu o problema care nu poate fi amanata. Din decembrie 2011 am ramas fara loc de munca dupa ce activitatea firmei la care am lucrat a fost suspendata din cauza unor litigii intre patroni. Am intrat in somaj si am beneficiat de acesta din Decembrie 2011 pana in Martie 2012. In martie am fost rechemat la aceeasi firma, iar dupa 10 zile am fost concediat din motive incerte, neputand sa mai beneficiez de somaj. M-ar interesa daca exista vreo reglementare cu privire la obligatia patronului de a-mi asigura locul de munca pe o perioada care sa-mi faciliteze din nou intrarea in somaj, si daca da, ce ar trebui sa fac. Sa-i intentez un proces in acest sens? Va multumesc anticipat!
1. Angajatorul nu are nici o obligatie legala in sensul celor aratate de dvs.
2. - Nu aveti pentru ce sa-l actionati in judecata daca a respectat prevederile legale cu privire la concediere.
- Daca dvs. considerati ca este ilegala concedierea puteti sa faceti o sesizare la ITM sa verifice si/sau sa contestati decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
Intrebare
vbc
Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful ... (vezi toată discuția)