avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

buna ziua,
am detinuta un autovehicol in leasing pe o sc pe care am cesionat-o. noul asociat nu am mai platit decat vreo 3 rate din cele 40 si s-a facut nevazut cu tot cu masina. dupa 3 ani in care nu am mai avut stiinta de nimic, am primit instiintare de executare silita si mi s-a facut poprire pe cont intrucat la cesionarea societatii nu am retras biletele la ordin avalizate in alb in momentul achizitionarii autovehicolului. pentru moment sunt in cresterea copilului si imi pot retrage banii, dar dupa revenirea la serviciu o sa fie marea problema. ma aflu in mposbilitatea de a plati suma respectiva. a trecut un an de la primirea instiintarii si stiu de la biroul executorului ca firma de leasing a mai formulat o cerere la 6 luni pt a evita perimarea, dar eu nu am mai primit nicio alta somatie. credeti ca pot solicita constatarea perimarii dupa implinirea altor 6 luni de la ultima cerere, avand in vedere ca ma exista multe bilete la ordin in alb, avalizate de mine, in posesia firmei de leasing (ma gandesc ca ar putea sa introduca un nou BO cu o suma si mai mare decat cea initala)? ce ma sfatuiti? as vrea sa oies cat mai curand din situatia asta incerta, sa stiu ca am rezolvat o data pt totdeauna orice problema cu firma de leasing. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters249161 , utilizator 09:39, 28 Mai 2012
infiintarea popririi intrerupe orie termen de perimare, ea ramine in vigoare pina cind inchideti contul bancar. simpla ei existenta determina imposibilitatea de a se implini perimarea deoarece este o forma de executare continua, spre deosebire de alte forme de executare silita unde trebuie intocmite acte de executare succesive.
cu perimarea asta la poprire e o problema. In cazul meu, am fost executat de fosta sotie pe o suma fixa pe care i-o datoram, in spetza 4000E. Executarea s-a facut prin poprire pe sulta lunara de 300E pe care mi-o datoreaza aceasta. Dupa un prim virament de 1800E, corespunzator sultei pe 6 luni (din cele 13 necesare achitarii debitului meu), timp de 10 luni nu s-a mai efectuat nici o plata desi lunar ar fi trebuit consemnati cate 300E pana la inchiderea creantei. Desigur ca in aceasta perioada (care excede deja cu 3 luni termenul de recuperare a debitului) nici eu nu am mai primit sulta, macar pe cele 3 luni cu care termenul a fost depasit. In acest fel, daca poprirea e neperimabila, pot sta agatzat sine die fara sa am posibilitatea sa-mi recuperez sulta la care am dreptul odata ce executarea pe 4000E va fi fost incheiata. Trebuie sa existe o forma de a sili tertul poprit (care in acest caz coincide cu creditorul) sa se incadreze intr-o limita de timp corespunzatoare titllurilor executorii respective!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin avalizat, firma in faliment adriane1 adriane1 Buna ziua, In 2007 am incheiat un contract de leasing cu RCI LEASING. In 2009 datorita probleme lor financiare am returnat auto, ramanand un rest de plata ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)