avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul de somaj

Dupa cate luni de munca pot sa primesc ajutor de somaj in cazul in care sunt data afara? Are importanta ca am lucrat o perioada part-time si doar de 5 luni lucrez pe norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:40, 11 Decembrie 2008
Pentru a beneficia de ajutor de somaj este necesar sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii indemnizatiei. Daca ati lucrat cu timp partial este necesar ca in in ultimele 24 luni sa adunati un stagiu de 12 luni la o norma de 8 ore.
Adica daca ati avut CIM pentru 4 ore pe zi aveti nevoie de 24 luni din 24 pentru a beneficia de somaj. In cazul dvs. aveti 5 luni cu norma intreaga si trebuie sa aveti 14 luni cu 4 ore pe zi. In cazul in care ati avut mai putin de 4 ore pe zi calculati daca in ultimele 24 luni aveti un stagiu de 7 luni la norma de 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa activitate cu timp partial esculap esculap daca esti angajat part time si dupa 5-6 luni esti disponibilizat, beneficiezi de ajutor de somaj? precizez ca anterior acestui job am lucrat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj pentru 2 ore de munca pe zi? Tarzan2012 Tarzan2012 Cineva vrea sa stie daca are dreptul la somaj daca are in cartea de munca peste 1 an lucrat si pe zi doar 2 ore in loc de 8. De vechime peste 12 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj/zile nelucratoare/4 ore Alexandrazim Alexandrazim Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie.Am fost angajata de 10 ani la o firma cu norma intreaga 8/zi.Contractul de munca s-a incheiat intr-o zi de ... (vezi toată discuția)