avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa activitate cu timp partial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa activitate cu timp partial

daca esti angajat part time si dupa 5-6 luni esti disponibilizat, beneficiezi de ajutor de somaj? precizez ca anterior acestui job am lucrat cu norma intreaga peste 20 de ani, am mai fost in somaj iar dupa terminarea perioadei de somaj au trecut 8 luni in care nu am mai avut nici un job, singurul job gasit fiind acesta part time.
multumesc anticipat celor care-mi pot raspunde
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:44, 28 Aprilie 2011
Va trebuie un stagiu de 12 luni in ultimele 24 de luni.
Art.34 (1^2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
Ex., la un cim de 4 ore doua luni de activitate echivaleaza cu o luna de stagiu .
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea timpului de munca missbeauty missbeauty In calitate de angajator, sperand ca situatia grea in care ne aflam este temporara, nu doresc sa reduc din personal. In schimb as dori sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)
Despre somaj neagu ctin neagu ctin lucrez la o firma privata de 3ani, dar nu cu norma intreaga, am doar 2 ore /zi. Firma are probleme financiare si am primit preaviz de desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru angajatii cu timp partial tedyca tedyca Poate o persoana angajata cu timp partial de 2 ore/zi la 2 societati sa beneficieze de somaj cand are cate 24 luni cotizate? deci 4 ore total/zi, 24 luni ... (vezi toată discuția)