avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Conventii civile pentru persoanele din conducerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Conventii civile pentru persoanele din conducerea sindicatului


Am o intrebare: la un sindicat nou infiintat avem o presedinte, o vicepresedinte ci probleme orgasnizatorice si o vicepresedinte cu probleme economico-financiare. Pentru cei trei se incheie contract de mandat????? As dori si eu un model de contract de mandat, daca-mi poate oferi cineva. Pe statul de plata ce contributii retin din venitul lor lunar: din brut se retine cas-ul 10.5% + somajul 0.5% + sanatatea 5.5%+ impozitul 16%??????
Mentionez, ca cele trei persoane sunt angajati la un SC cu contract individual de munca.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: melinda_orosz , utilizator 09:36, 15 Mai 2012
Pentru persoanele alese in conducerea sindicatului nu se fac contracte de mandat. E suficienta alegerea lor pe functii in adunarea generala a sindicatului, cu proces verbal de adunare.

Codul fiscal:

Definirea veniturilor din salarii
ART. 55
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în naturã obţinute de o persoanã fizicã ce desfãşoarã o activitate în baza unui contract individual de muncã sau a unui statut special prevãzut de lege, indiferent de perioada la care se referã, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordã, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporarã de muncã.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplicã şi urmãtoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
b) indemnizaţii din activitãţi desfãşurate ca urmare a unei funcţii alese în cadrul persoanelor juridice fãrã scop patrimonial;


Deci, le faceti stat de plata, le platitit indemnizatiile stabilite de ei cu proces verbal la sindicat, le calculati si le retineti toate contributiile si impozitul exact ca la salariile de la locul lor de munca.
De asemenea, si sindicatul are obligatia sa vireze toate contributiile aferente ca orice alt angajator care are salariati, inclusiv sa depuna declaratii fiscale, bilant, etc.
Daca nu cunoasteti aceste lucruri, interesati-va la contabilitate la firma unde lucrati.
Mult succes!
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS!
Asta insemna, ca lunar trebuie depus declaratia 112? si care vor fi contributiile retinute dupa formularul D112? pentruca acesti oameni nu au nici un fel de contract incheiat, cum declar in D112?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile melinda_orosz melinda_orosz Am o intrebare: la un sindicat nou infiintat avem o presedinte, o vicepresedinte ci probleme orgasnizatorice si o vicepresedinte cu probleme ... (vezi toată discuția)
Ce contributii se platesc pentru presedinte si vicepresedinte la un sindicat??? melinda_orosz melinda_orosz Am o intrebare: la un sindicat nou infiintat avem o presedinte, o vicepresedinte ci probleme orgasnizatorice si o vicepresedinte cu probleme ... (vezi toată discuția)
Contributii Adycristina Adycristina Buna ziua, Ce contributii se platesc pentru un contract de mandat : presedinte ,contabil ,casier la un CAR . Toti sunt salariati iar activitatea din CAR este ... (vezi toată discuția)