avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cedare drept de folosinta domeniu.ro
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cedare drept de folosinta domeniu.ro

Buna.
Sunt pe cale sa cedez dreptul de folosinta a unui domeniu .ro catre o institutie a statului. Este posibil ? A ceda dreptul de folosinta de la o persoana fizica catre o institutie a statului roman, in baza unui contract pe care institutia respectiva va plati o suma de bani, mai mare sau mai mica ?

Ma intreb . poti sa vinzi ceva ce nu e al tau?

Pentru ca sunt implicatre si sume de bani.

Sau nu se cheama vanzare? se numeste cedare? Daca e cedare se pot incasa bani din asta? si trebuie sa fie si o perioada de timp bine determinata pe care se face cedarea?

Este legal a se vinde sau ceva un domeniu .ro ?

Ce probleme pot aparea?


Incaz ca tranzactia are loc si persoana fizica incaseaza o suma de bani, statul roman o va impozita?

Ce alte implicatii pot sa apara?
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 14:25, 26 Ianuarie 2009
daca acel domeniu este un bun privat, daca il aveti in proprietate, puteti sa-l vindeti sau sa-l cedati in folosinta altei persoane fizice sau juridice, de stat sau privat.
costul cedarii, concesionarii, este stabilit prin contract si este platit de catre concesionar.
stiti cum e, la noi este posibil orice.....#-o, dar in principiu nu trebuie sa apara nici o problema.chestiunea este deastul de simpla, depinde cine va concepe contractul respectiv.sunt anumite detalii importante care nu trebuie omise.
succes.
astept cu nerabdare, daca ai ceva informatii te rog sa postezi
nu poti vinde un domeniu.ro, cei de la rnc sunt foarte stricti in acest sens
Poti ceda dreptul de folosinta a domeniului.
pe site-ul rnc.ro gasesti formularele ce trebuie completate.
Procesul e cam asa:se completeaza o cerere online asupra transferului domeniului, apoi proprietarul domeniului completeaza o cerere pe care o semneaza si o trimite pe fax si prin posta catre rnc, viitorul proprietar plateste costul transferului si gata
Nu la asta ma refer. Asta este simplu. Nu ai citit bine ce am intrebat. Cedarea se face contra unei sume de bani, catre o institutie a statului. ce trebuie avut in vedere in acet sens? Ce anume sa scrie in contract pt ca totul sa fie legal?
Nu e voie sa se cedeze domeniile contra unei sume de bani!
RNC accepta doar cesiunea cu titlu gratuit.
Daca ai fi citit bine, in formularul de cesiune catre rnc trebuie sa mentionezi ca se face cu titlu gratuit cedarea, ceea ce ei il numesc transfer al dreptului de folosinta.
Deci, nu incheiati nicun contract avand obiect cedarea domeniului contra unuei sume de bani deoarece e lovit de nulitate acel contract.

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)