avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil ipotecat la banca
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil ipotecat la banca

Buna ziua,
Finantele scot la vanzare la licitatie un apartament cu pretul de 60.000 lei. Este la al III-lea termen, adica la 50% din pretul de evaluare. Acelasi apartament este ipotecat la o banca pentru suma de 150.000 lei(ipoteca rang I).
Spuneti-mi daca exista riscul ca dupa ce il cumpar cu 60.000 Banca sa nu ridice ipoteca si sa ma execute pe mine pentru diferenta de 90.000 lei.
Va rog sa-mi indicati si un articol din legislatie.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:42, 14 Mai 2012
ce parere aveti art. 2361 din Codul Civil :
ART. 2361
Efectele ipotecii faţă de dobânditorul bunului
(1) Cel care dobândeşte un bun ipotecat răspunde cu acel bun pentru toate datoriile ipotecare. Dobânditorul bunului ipotecat se bucură şi, după caz, este ţinut de toate termenele de plată de care beneficiază sau este ţinut şi debitorul obligaţiei ipotecare.
(2) Dacă dobânditorul bunului ipotecat nu stinge creanţa ipotecară, creditorul poate începe urmărirea silită asupra bunului, în condiţiile legii.
deja e paranoia. Daca adjudeci orice bun la o licitatie, il iei liber de sarcini. Nu e ca nu vrea ANAF sa radieze sau altcineva. Se radiaza de drept prin faptul ca tu depui actul de adjudecare la CF pentru inscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Prima casa mariamarta mariamarta Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti de ce nu se poate achizitiona un apartament adjudecat prin programul Prima Casa? Multumesc, (vezi toată discuția)