avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna ziua,

Va rog tare mult sa ma lamuriti de ce nu se poate achizitiona un apartament adjudecat prin programul Prima Casa?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mariamarta , utilizator 11:50, 27 Septembrie 2014
Adjudecat cum?
Cred ca vrea sa spuna adjudecat la licitatie. --- executare silita. Am intuit bine?

Pentru ca juristii bancii nu vor aproba. Poate exista o contestatia la aexecutarea silita si atunci se complica lucruile chiar daca in principiu se stie ca nu are nicio sansa respectiva contestatie.
Pt ca trebuie sa dati avans 10 % ca sa participati la licitatie, pt ca actul de adjudecare care reprezinta actul dvs de proprietate, se elibereaza dupa achitarea pretului, ori banca nu va da banii fara sa puna ipoteca, iar in acest caz nu aveti cum semna un contract de ipoteca inainte de a adjudeca.
Plus ca exista riscul sa se conteste, plus ca de la inchiderea licitatiei trebuie sa dati diferenta de pret in cel mult 30 de zile.
Nu va e interzis prin program sa aplicati pt a cumpara un imobil executat silit, insa in practica e mai greu sa cumparati unul. Poate daca ati avea un garant ipotecar..

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Apartamentul a fost scos la licitatie si vandut in august 2013. Actualul proprietar vrea sa l vanda acum, dupa 1 an, iar persoana care vrea sa l cumpere ar dori sa l achizitioneze prin programulPrima Casa.
BRD ul a dat raspuns: apartamentele dobandite prin adjudecare nu se pot vinde prin Prima Casa.
Mentionez ca pretul la care a fost evaluat apartamentul in 2013 este foarte aproape de pretul cu care se vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! sergiu05 sergiu05 Acum 2 ani am achizitionat o casa prin credit ipotecar pe 30 de ani. Am ajuns sa nu mai pot plati. Chiar daca am platit 2 ani, vreau sa las casa bancii. Cand ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit ipotecar laurentiuboran laurentiuboran parintii mei au un credit ipotecar la Banca din 2008,eu au iesit la pensie si nu mai pot plati retele si sau mutat in casa de la tara.am vrea sa cedam ... (vezi toată discuția)