avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

Tatal meu a murit acum 3 luni si as dori sa obtin certificatul de mostenitor,dar el nu are nici un bun pe numele lui.As dori sa stiu ce acte sunt necesare pt obtinerea lui.Traieste mama si mai am un frate mai mic.Va multumesc ast rasp urgent
De ce va intereseaza certificatul de mostenitor daca nu are nici un bun?

Puteti obtine un certificat de calitate de mostenitor, este mai ieftin si nu implica prezenta fratelui mai mic si a mamei.
Puteti obtine un certificat de calitate de mostenitor pe numele dvs al mamei si fratelui. Iar daca veti descoperi intre timp ca tatal dvs avea bunuri mobile si imobile suplimentati primul certificat. Adresati va notarului de pe raza judecatoriei unde defunctul dvs Tata a avut ultimul domiciliu, cu certificatul de deces, actele de stare civila din care sa rezulte legatura de rudenie u defunctul, cartile de identitate.
Si daca va mosteni datorii...?

Nu inteleg de ce ar dori sa mosteneasca ceva ce nu exista...
Userul a pus o intrebare I s a raspuns! De unde stim ca are datorii?! De unde stim ca intr adevar nu are niciun bun?!

Cred ca este util sa stie de mostenirea datoriilor...
Este curios sa vrea sa mosteneasca in asemenea situatie.
Poate sa fie vorba de o uzucapiune...
In caz contrar nu ar exista logica.

Alte discuții în legătură

Datorie lasata la banca mostenitorului Sionut01 Sionut01 Buna ziua! Am o problema, as dori va rog sa ma lamuriti. In urma cu 3 ani tatal prietenei mele mai avea o datorie la banca in valoare de ~5000lei, intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Mostenitor cu probleme oprea17 oprea17 tatal meu a luat un credit in penultimul an de viata ,dupa ce a divortat de mama mea . in urma divortului , tot ce a obtniut la partaj a cheltuit platindu-si ... (vezi toată discuția)