avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E legala retinerea a 25% din decontul navetei? Lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E legala retinerea a 25% din decontul navetei? Lucrez in invatamant...

Lucrez in invatamant, intr-o institutie ce apartine inspectoratului scolar (nu primariei), fac naveta zilnic si, din 2010, de cand ni s-au taiat salariile, ni se retin din naveta, lunar, si 25 %, pe motiv ca toate cheltuielile, inclusiv naveta, au trebuit reduse in toate institutiile de stat (asta este explicatia celor de la contabilitate). Nu stiu pe cine sa intreb daca am vreo sansa sa gasesc vreun temei legal in baza caruia sa cer inapoi inspectoratului scolar banii retinuti din 2010 incoace din naveta (25% din suma decontata lunar). Nu mai spun ca nu ni se dau acesti bani luna de luna, cum ar fi normal, ci abia la sfarsitul fiecarui an, cand valoarea lor nu mai este aceeasi. Va multumesc anticipat pentru sfaturi. Elena.
daca nu vor....proces...si se castiga toate ...si ii puteti executa si silit pentru ca nu s drepturi de natura salariala...asta in cazul in care noul guvern are vreo 'idee"...si mai spuneti-le ca 0,8 la suta din impozitul de 16 la suta ramane pe plan local !!!!!!!!
faceti cerere catre conducere scolii in fiecare luna...depuneti si dovezile( abonament/bilete/bonuri de benzina) si daca nu cer fonduri de la consiliul local....plangere penala...neglijenta in servicu sau abuz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie juridica de drept,situatie juridica de fapt... Radamante Radamante Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice ART. 1 Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta pesori pesori M-am mutat la sat impreuna cu viitorul meu sot . Eu sunt personal didactic, iar el nedidactic. Amandoi facem naveta de la 26 de km de Timisoara. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind un conflict de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna, Am si eu o rugaminte.........Sunt in litigiu cu angajatorul pentru desfacerea contractului de munca.Am deschis actiune in instanta iar pe 15 dec.avem ... (vezi toată discuția)