avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator sau angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator sau angajat

Buna Ziua,

Va rog, o persoana a fost numita administrator la un SRL. Se poate ea angaja cu CIM la aceeasi societate si apoi suspenda CIM-ul pe perioada numirii.
Din cate am vazut, la S.A. acest lucru nu este posibil (Legea 31/1990).

Aceeasi lege stipuleaza la art. 197 al. (4) ca dispoziţiile privitoare la administrarea societăţilor pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată, indiferent dacă sunt sau nu supuse obligaţiei de auditare.

Solutia gasita de mine este aplicabila la SRL

Mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 14 Mai 2012
Da, se poate angaja la un SRL ..
Multumesc,

As dori sa revin putin pentru a nu face o gresala pe care apoi sa nu o mai pot corecta.
Administratorul de la SRL-ul este reprezentantul legal al societatii si el cel care face angajarile.
Se poate el in calitate de administrator angaja pe el insusi ca salariat? Si care ar fi, va rog, temeiul legal daca acest lucru este posibil.
Inca o data mersi
SRL cati asociati are ?
25
Cred ca nu ati inteles bine intrebarea ? .. numarul de 25 reprezinta numarul asociatilor care au constituit societatea?

Alte discuții în legătură

Administratourul poate avea si calitatea de angajat? and_axb and_axb buna ziua, nelamurirea reiese din titlu...intr-un srl..cu 2 asociati..dintre care unul este administrator(cel majoritar)..acesta poate avea si calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste indemnizatie de administrator roxanaserban roxanaserban Buna ziua As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)