avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxei judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxei judiciare de timbru

am facut recurs la o hatarare judecatoreasca intr un proces de stabilire a succesiunii unde sunt si eu si fratele meu in calitate de parati iar in calitate de reclamant este sotia tatalui.am primit citatie unde trebuie sa achit o taxa de timbru de 700 ron.eu am aceasta suma dar fratele meu care nu are nici un venit nu are de unde sa dea.ce trebuie sa faca in acest sens?daca el nu depune suma in termenul stabilit nu se mai judeca recursul?stima
taxa de timbru se plateste la trezorerie din cate am inteles ,ceea ce nu stiu e ce fac cu chitanta de la trezorerie, unde o duc?daca recursul se judeca in alt oras decat in orasul de resedinta pot plati taxa la trezoreria din orasul unde locuiesc si sa trimit chitanta prin fax la judecatoria unde se judeca?ce altceva mai trebuie depus la judecatorie in afara de chitanta si de timbru de 5 lei?multumesc
chitanta cu care ati achitat taxa de timbru precum si timbrul judiciar le expediati la instanta in original (va pastrati dvs o fotocopie dupa taxa) prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. adresa postala a instantei o luati de pe site-ul oficial.
trebuie sa trimit si o cerere sau pur si simplu le trimit?
trebuie sa le inaintati instantei printr-o cerere in care sa specificati nr de dosar, termenul, completul de judecata, calitatea dvs din dosar (informatiile minime) ca sa stie registratura carui dosar sa ataseze expedierea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Taxe si timbre judiciare negut negut Fiind in virsta,va rog sa-mi spuneti de unde se pot cumpara timbrele si in ce locuri se pot plati taxele judiciare,pentru a rezolva cit mai aproape de ... (vezi toată discuția)
Scutirea platii taxei judiciare de timbru si timbru judiciar tibicatalin tibicatalin Buna seara , as vrea si eu sa stiu care sunt sansele si daca pot obtine scutirea platii taxei mai sus mentionate. Povestea e urmatoarea , eu si sora mea am ... (vezi toată discuția)