M-ar interesa daca exista o solutie la urmatoarea situatie si daca cineva poate recomanda un avocat eficient (eventual pe privat).
a. Casatoria a avut loc in urma cu 9 luni in Arad
b. Momentan sotul e in Spania iar sotia in Anglia
c. Nu exista copii de pe urma casatoriei
d. Sotia a parasit sotul
e. Relatia dintre cei doi e terminata (iremediabil) dar totusi sotia nu doreste sa acorde divort sotului
f. Mai nou, autoritatile britanice au anulat documentul de rezidenta acordat sotului in urma casatoriei. Pe acest motiv i s-a refuzat si intrarea in Anglia (nefiind cetatean UE, nu are drept de libera circulatie).
Trebuie sa se implineasca un termen de un an de la incheierea casatoriei. Faptul ca sotia nu este deacord cu divortul, nu are relevanta. Avand in vedere ca deja sunteti despartiti in fapt, iar relatiile sunt grav si iremediabil vatamate, sunt suficiente motive ptr pronuntarea divortului. Nu este complicat. Mai sunt unele probleme care trebuiesc lamurite referitor la competenta si procedura,dar consultand un avocat veti gasi rezolvare.
Tinand cont ca nu suntem in fata unui divort prin acordul partilor, termenul de 1 an nu este deloc obligatoriu.
Se poate introduce oricand cererea de divort.
Buna seara
VaLyBr
Am si eu o problema cu actuala sotie, eu sunt din Braila dar sunt casatorit cu ea in judetul Arad, acum am locatie acolo ca mi`am schimbat buletinul, acum vrem ... (vezi toată discuția)