Buna ziua. Recent am facut, la secretariatul scolii de care apartin, cerere de acordare a unui salariu mediu pe unitate pentru nastere copil, drept prevazut in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2011-2014, art. 51, lit c). Contabila mi-a raspuns ca acesti bani nu se mai dau de vreo 2 ani pentru ca nu sunt bani. Este adevarat si daca nu, ce pot face in acest caz? Multumesc anticipat.
Contractul colectiv la care va referiti nu exista. Daca aveti contract colectiv la nivel de ramura, sau in Regulamentul intern aveti o asemenea prevedere puteti primi acsti bani. Din ce stiu eu la bugetari nu prea s-au mai acordat acesti bani.
Motivatia ca nu sunt bani , nu are suport legal ... faptul ca nu se acorda in prezent tine doar de argumentul neexistentei vreunui cccm aplicabil angajtorului in care se prevede acordarea acestui ajutor ... ceea ce ati invocat dvs mai sus nu este valabil , intrucat acesta nu si-a produs si nu-si va produce efectele juridice niciodata ...a ramas doar in stadiu de proiect sau ca model pentru ccm la alte niveluri ...
Ccm - firma
ContSters60781
Luna aceasta imi expira CCM - la nivel de firma si nu mai sunt sigura ce am de facut.
Trebuie sa merg la ITM pentru inregistrarea urmatorului, ca pana ... (vezi toată discuția)