avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

am si eu o intrebare si as dori sa ma indrumati si pe mine daca se mai poate face ceva. din 2008 pana in iulie 2010 am terminat facultatea si masteratul,dupa am intrat in somaj 6 luni pana in martie 2011 si pe 13 aprilie 2011 am nascut si nu am stiut ca pot beneficia de indemnizatie. am aflat cand m-am dus sa depun actele pt alocatia de stat si mi-au zis ca e tarziu ca sa beneficiez de indemnizatie, imi trebuia de la medicul de familie concediu prenatal.se mai poate face ceva acum dupa 1 an si o luna .va rog indrumati-ma si pe mine ajutati-ma daca nu o fi prea tarziu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:32, 12 Mai 2012
1. Nu stiu cine ar fi putut sa va spuna asemenea lucru, ca este prea tarziu.

2. Puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului dar numai incepand cu data cu care depuneti cererea la Primarie.

deci trebuie sa depun cererea pt indemnizatie crestere copil,dar se poate fara hartia de la medicul de familie concediu prenatal ,ca aia mi-au zis ca imi trebuia luata de cand eram in 7 luni si a 2 varianta mi-au zis sa fi bagat cartea de munca 42 zile atunci cand am depus cererea pt alocatie dar eu nu am lucrat niciunde.si nu ma angaja nimeni pt ca trebuia sa fie postul la fortele de munca si nu se incurca nimeni.nu stiu ce sa mai fac ca imi este foarte greu. ajutati-ma va rog spuneti-mi mai detailat cum sa procedez
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
delia86, utilizator
1. A beneficia de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnata) nu este o obligatie ci este un drept al salariatei.

2. - Pentru a beneficia de CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa fi fost studenta, sa beneficiati de indemnizatie de somaj etc.).
- Nu conteaza ce ati facut dupa ce ati nascut ci numai ce statut aveati in cele 12 luni premergatoare nasterii.

3. - Ca sa lamurim situatia va rog sa precizati care a fost statutul dvs. in fiecare luna din perioada aprilie 2010 - aprilie 2011.
- De asemenea precizati data cand a inceput si cand s-a terminat perioada de somaj indemnizat.
sa va spun statutul in perioada aprilie 2010 eram inca studenta si am absolvit in iulie 2010 dupa aceea am fost la fortele de munca am depus dosarul pt somaj si dupa 60 zile adica incepand cu 1.10.2010 am luat somaj pana-n martie 2011 inclusiv si eu am nascut pe 13.04.2011 si m-am dus am depus cererea pt alocatie si indemnizatie si pe 04.05.2011 au analizat dosarul si mi-au zis ca nu se poate ca imi trebuie hartia cu concediu prenatal de la medicul de familie care trebuia luata cand eram insarcinata in luna 7.se mai poate rezolva ceva in cazul meu.va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
delia86, utilizator
1. - Era bine sa fi spus cine v-a zis ca nu se poate: de la Primarie, de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.
- Sa mergeti inapoi la acea persoana sa va spuna baza legala a afirmatiei ei.
- Ar fi bine sa faceti aceasta cerere in scris ca sa primiti raspunsul tot in scris.

2. Faceti si o sesizare prin e-mail la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

3. In OUG 111/2010 si in Normele de aplicare nu scrie asa ceva ci numai ca nu se acorda indemnizatie pentru CCC mai repede de 42 de zile de la nasterea copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? an_na123 an_na123 buna ziua Am absolvit o facultate de stat la ID cu licenta in iunie 2011. Am nascut la sfarsitul lui august si acum sunt inscrisa la o facultate particulara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2011 studente timer28 timer28 buna ziua! am si eu o intrebare, am nascut in luna iulie iar din luna septembrie sunt studenta la zi . pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? ... (vezi toată discuția)