avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu probleme

Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat , sora mea a divortat, impreuna cu sotul au luat un credit ,ambii fiind codebitori, de un an de cand au divortat au platit 50%-50%,rata fiind de 600 ron/luna, a fost si o actiune in instanta pentru partaj din partea lui insa avocatul lui nu sa prezentat la 5 infatisari decat o data si sa suspendat procesul pentru neprezentare fara nici o solutionare. Acum el pleaca la munca in strainatate la munca, la negru, si refuza sa mai plateasca banca pe motiv ca daca nu plateste nu se mai poate face imputare pe salar in caz de neplata. Din acel credit sa facut renovari la casa parinteasca si sa cumparat o masina, ea a ramas cu renovarea si el cu masina. VA rog ajutatima cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:14, 14 Mai 2012
Complicata situatie.
Poate ca ar trebui sa o lase asa si sa nu o complice si mai tare.
Ce are fiecare are si cu asta basta...
asa sau inteles verbal fiecare cu ce are si platesc jumate-jumate rata, dar el acum a spus ca pleaca sa lucreze dincolo si nu mai plateste nimic
Cat a costat renovarea? Cat a costat masina? De ce nu fac o tranzactie in care sa ia sora si masina si sa il despagubeasca cu 1/2 din ratele achitate pana acum, urmand sa plateasca numai ea ratele in continuare?
Nu stiu cat ar fi de corect sa-i dea jumatate, depinde de valoarea masinii de azi, a imbunatatirilor etc.
Daca el nu e in tara, e plecat cu masina?
Eu as face un calcul si as incerca sa iau restul de credit si masina, asa vand masina si mai acopar din credit. Si numai bine pica faptul ca el nu are venituri... :))
cheltuielile au fost egale din acest motiv au si achitat rata in parti egale insa atunci cand sa luat masina a inscriso pe el si nu este de acord sa o vanda. Problema este in felul urmator daca nu plateste el rata si nici ea banca ii va actiona in judecata si se va face impunere pe salar ,asa ca normal pana in prezent el si-a respectat intelegerea pentru a nu se ajunge la aceasta procedura,insa daca el pleaca sa munceasca dincolo la negru , banca nu va mai avea pe ce sa faca impunere,de la el nu poate recupera nimic deoarece ei nu au girat cu nimic decat cu salaru. Banca nu o sa se lase in pierdere si o sa ii retina ei de salar pana la achitarea creditului, normal. Intrebarea mea este daca el este plecat si ea introduce sau reia procedura de partaj ce se intampla, se poate judeca procesul in lipsa, care este procedura juridica daca reclamantul este plecat din tara ?

Alte discuții în legătură

Incapacitate de plata rate - divort cristina_mb cristina_mb Buna ziua, Sunt casatorita de doi ani. In oct.2017 am facut un credit prin prima casa cu suma de 59000 euro, avans de 3000 euro si toate taxele aferente ... (vezi toată discuția)
Credit auto nely32 nely32 In urma cu 3 ani am luat o masina cu credit auto, intre timp am divortat dar nu am facut partaj, in credit suntem trecuti amandoi soti, din noiembrie noi nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)