In urma cu 3 ani am luat o masina cu credit auto, intre timp am divortat dar nu am facut partaj, in credit suntem trecuti amandoi soti, din noiembrie noi nu mai suntem impreuna iar plata ratelor am facut-o doar eu, dar acum nu o mai pot duce, as vrea sa o vand, am acceptul bancii sa o vand fara semnatura lui daca gasesc un cuparator care sa achite integral creditul.
- Pot intalni probleme mai tarziu la un eventual partaj?
-Daca parintii mei ar vrea ei sa o cumpere ar fi o problema? ar putea apoi sa mi-o lasa drept mostenire?
-Ce ar fi mai bine sa fac?
o puteti vinde si achita creditul.
pastrati actele de vanzare si contractul si chitantele de plata ale creditului. are drept la jumatate din valoarea masinii, dar are si obligatie de plata pt credit si de regula, obligatia in cazul asta e mai mare decat i s-ar cuveni.apoi, cat ati platit rate dupa divort, e contributia dvs proprie.
nu veti avea probleme
ar fi bine sa o achite parintii mei, deci sa devina ei proprietari si apoi sa mi-o doneze mie pt a nu mai schimba actele masinii? ar fi corect si bine ce as vrea sa fac? Va multumesc mult pt raspunsul prompt
chiar daca o achita parintii dvs, dansii nu devin proprietari decat daca le-o vindeti..apoi o inmatriculeaza pe numele lor si , daca va vor dona sau vinde mai tarziu, iar treceti prin toata procedura de instrainare si inmatriculare.
daca nu mai aveti frati o puteti lasa pe numele lor
mie mi s-ar parea mai potrivit sa gasiti pe cineva s-o vindeti pe bune, sa achitati creditul si sa luati alta masina (in rate sau cu ajutorul parintilor) pe numele dvs direct
si eu as fi vrut sa o vand pe asta , am anunt de vreo 2 luni si nimic, nu pot lua pe ea cati bani mai am eu de achitat (27000 ron) e un sandero, fac asta doar sa scap de casco de la ea si sa nu intru in biroul de credit
Partaj, credite
elenusht
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)