avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere salariu inregistrata in Revisal dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere salariu inregistrata in Revisal dar neacordata

Va prezint o situatie reala, la care gasesc in fiecare loc unde intreb, un alt raspuns. Cronologia faptelor este urmatoarea:
- la 1 februarie a.c. se negociaza contractul individual de munca acordandu-se o majorare salariala de 10 % tuturor angajatilor si majorarea unui spor la salariu de la 640 la 700 lei, acest spor fiind corelat cu salariul minim pe economie
- se semneaza actele aditionale
- se efectueaza modificarile referitoare la aceste lucruri si se trimite Revisal-ul la ITM
- se declara apoi de guvernanti ca majorarea de 10 % este ilegala, aceasta nu se mai acorda, dar ramane in vigoare majorarea sporului amintit
- nu se mai semneaza nici un alt act aditional de revenire la vechile salarii
- solicitand un extras personal din Revisal si o adeverinta de salarizare necesare la o banca, constat ca salariul inscris pe cele doua documente este cel majorat in urma negocierii
- mentionez ca pe fluturasul de salariu apare salariul vechi si sporul nou
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
iulianro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 11 Mai 2012
Guvernul nu a declarat anul acesta ca s-au facut majorari salariale ilegale ... de la 01.01.2012, toti angajatorii sunt obligati sa acorde salariul minim brut pe economie care este de 700 lei. ...
este vorba, asa cum am precizat in primul mesaj, de un spor in cuantumul salariului minim pe economie
Am inteles , insa acel spor s-a acordat in baza unui act si tot in baza unui act se poate renunta la acordarea acestuia ... daca este vorba de sectorul bugetar, atunci Guvernul poate interveni in acordarea sau neacordarea unui post.
Imi pare rau dar cred ca nu ati citit cu destula atentie ce am scris in primul mesaj! Multumesc oricum pentru atentie!
Sau poate nu am fost destul de explicit!
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
iulianro, utilizator
Am citi cu atentie mesajul dvs , chiar daca nu reiese explicit cea ce doriti sa aflati ... sunt mai multe aspecte care trebuie sa fie lamurite de la inceput, si anume:
1. despre ce sector este vorba , privat sau bugetar?
2. in baza a ce s-a acordat acel spor?
3. In baza a ce Guvernul a decis nelegalitatea?

in urma anularii modificarii salariilor posibil ca nu s-a operat si modificarea in REVISAL ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim 2012 revisal carmendehelean carmendehelean In cat timp trebuie transmis in Revisal modificarea salariului minim? Va multumesc (vezi toată discuția)
Incadrarea, in urma promovarii in clasa, si salariul de incadrare sunt corecte? mijue mijue Am terminat facultatea si am fost promovat in clasa 1 consilier asistent 3 cu salariu de incadrare de 747 ron la care se adauga 5% spor vechime .Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Marire salariu minim 2012 cameliadaj cameliadaj Buna seara, Lucrez de 8 luni la o firma si am fost incadrata cu salariu min pe economie 670 ron. De la 1.01.2012 am vazut ca s-a majorat salariu min la 700 ... (vezi toată discuția)