avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract furnizare energie - consumator in insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract furnizare energie - consumator in insolventa

Buna ziua. In calitate de furnizor de energie electrica am notificat consumatorul ca urmeaza a fi deconectat pt neplata facturilor de energie. Astfel consumatorul si-a cerut insolventa iar administratorul judiciar ne-a notificat cu privire la faptul ca debitorul se declara consumator captiv, motiv pt care sunt incidente disp art. 38 din Legea 85/2006. In aceste conditii am solcitat administratorului judiciar doar achitarea facturilor fiscale emise inainte de data intrarii in insolvente dar scadente dupa aceasta data, pe motiv ca aceste creante sunt curente, nascute in perioada de observatie, dar acesta refuza plata acestora, motivat de lipsa lichiditatilor.
In aceste conditii, intrebarile mele sunt:
- Este intemeiata solitarea noastra de achitare a facturilor scadente dupa data deschiderii procedurii insolventei (dar emise inainte de aceasta data)?
- Mai putem deconecta consumatorul pt neplata facturilor curente?

Alte discuții în legătură

Creditor furnizor de energie electrica claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. A. In calitate de creditor a unui client intrat in insolventa si aflat in perioada de reorganizare, ma confrunt cu urmatoarea situatie: In ... (vezi toată discuția)
Fila cec - semnata de administratorul judiciar alina_radu86 alina_radu86 Buna seara, Am in derulare un contract de prestari servicii cu o firma care a intrat in insolventa generala. Din cate am aflat inscrierile la masa credala ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)