avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creditor furnizor de energie electrica
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creditor furnizor de energie electrica

Buna ziua.
A. In calitate de creditor a unui client intrat in insolventa si aflat in perioada de reorganizare, ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In legea insolventei la art. 20 lit. j se prevede ca administratorul judiciar poate mentine sau denunta unele contracte incheiate de debitor- noi ca si creditori si ca furnizori de energie electrica, sa zicem ca se poate intampla acest lucru in conditiile in care exista terti care ofera acelasi serviciu ca si noi dar in conditii mai avantajoase.
Pe de alta parte in legislatia furnizarii de energiei electrice se mentioneaza clar fara a distinge ca schimbarea furnizorului de energie electrica se realizeaza dupa achitatrea integrala a facturilor averente furnizarii si a facturilor de penalitati sau in cazul in care furnizorul nou preia debitele consumatorului catre furnizorul actual.
Intrebarea mea este: In cazul in care administratorul judiciar decide denuntarea contractului de furnizare cu noi, ce se intampla cu creanta anterioara deschiderii procedurii ce este blocata, se achita sau se achita doar datoriile curente, respectiv cele dupa deschiderea procedurii de insolventa?
In concluzie, primeaza in aceasta situatie prevederile legii insolventei sau a furnizarii energiei electrice?

B. In planul de reorganizare este prevazut ca ne recuperam creanta in proporitie de 32%. Ce se intampla din punct de vedere contabil cu diferenta pana la 100%? Se considera ca fiind pierderi? Si cand se scad aceste pierderi si in ce baza?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract furnizare energie - consumator in insolventa ContSters156647 ContSters156647 Buna ziua. In calitate de furnizor de energie electrica am notificat consumatorul ca urmeaza a fi deconectat pt neplata facturilor de energie. Astfel ... (vezi toată discuția)
Insolventa Barabas Reka Barabas Reka As dori sa vad niste pareri in legatura cu insolventa, de fapt intrebarea ar fi care situatie este mai avantajoasa pentru o societate, daca introduce firma ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)