avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Import textile sub brand propriu
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Import textile sub brand propriu

Buna Ziua. In cazul in care o firma importa produse textile din strainatate si doreste sa faca vanzarea lor in tara sub brand propriu, practic ce are de facut? Doar sa reambaleze produsul in tara sa eticheteze conform cerintelor din Romania, in lb.romana si cu brandul dorit sau trebuie sa adauge produsului textil ceva in plus ca design, imprimare pentru a putea fi comercializat sub brand propriu?

Multumesc!
Buna ziua,

Consider ca nu este niciun impediment pentru importator (din RO) in comercializarea in tara sub brandul propriu sub rezerva urmatoarelor conditii:
- sa nu incalce vreo posibila clauza contractuala cu partenerul extern;
- brandul, mai exact marca sub care efectueaza actul de comert sa fie inregistrat in Romania, (sau la nivel comunitar sau international)

Va rog sa constatati ca am folosit sintagma marca, nu brand deoarece exista niste nuante care diferentiaza aceste notiuni.

Cele bune!
Multumesc pentru raspuns!
Care este diferenta dintre cele doua, brand si marca?
Marca este cea care diferentiaza producatorii intre ei.

Brandul este marca + renumele, are in plus o componenta sa-i spunem emotionala, care ne poate determina sa alegem un produs doar pentru ca este fabricat de X.

Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Ares-3, moderator
Multumesc.
Depinde ce produse doriti sa importati.
Puteti sa le etichetati cum doriti.
Singurul posibilitate ar putea fi ca modelul hainelor in sine sa va stea in cale.
Daca importati de exemplu din china replici ale hainelor D&G si le puneti etichete cu marca "DOREL" este in van, deoarece daca proprietarii modelelor si desenelor tiparului de imbracaminte sesizeaza similaritatea modelului hainei va pot da in judecata.
Cred ca defapt asta doreati sa intrebati.
Puteti sa cereti de la producatorul extern etichetarea si ambalarea customizata cu brandul dvstra, este mult mai ieftin asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare produse sub un alt nume ContSters239567 ContSters239567 Buna ziua, Doresc sa import produse si vreau sa le vand sub un brand propriu. Produsele vin cu eticheta care da informtii despre model. Daca competitia ... (vezi toată discuția)
Producator, da sau nu? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! In cazul in care produsele textile comercializate de mine sunt produse de o alta firma(fara marca lor) conform cerintelor\ideilor\indicatiilor mele, ... (vezi toată discuția)
Marcã sau desen? - care este diferenþa? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, personal nu imi pot da bine seama de diferenta dintre marca si desen sau model industrial? Ma puteti ajuta cu 1,2 explicatii si un exemplu ... (vezi toată discuția)