avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor legal cu nume diferit ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor legal cu nume diferit ?

Numele de familie al parintilor este "PETROIU",iar numele meu "PIETROIU"cu "ie".
Am un certificat de mostenitor dupa moartea tatalui,facut in 1972,incare sunt trecut ca mostenitor dar in situatia actuala pot face succesiunea dupa moartea mamei,fara alte notificari prin notariat referitoare la nume ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: viorel192 , utilizator 10:38, 13 Mai 2012
Sigur ca da. Daca notarul considera un impediment in acea particula, cereti martorilor pe care ii aduceti la dezbaterea succesiunii sa dea si o declaratie de notorietate, in care sa arate ca PIETROIU X....(numele dvs) este una si aceeasi persoana cu PETROIU X. In cartea de identitate cum sunteti trecut?
Va multumesc pt. raspuns.
In CI sunt trecut "Pietroiu",cu "ie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A sau i in nume? peugen68 peugen68 A sau I in numele de familie? Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)