avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata /debransare calorifer
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata /debransare calorifer

Revin cu o intrebare si multumiri anticipate.

Situatia: nota plata intretinere extrem de ridicata. Dupa o munca de detectiv am localizat problema si sursa buclucului. Vedeta este: Caloriferul din baie care este dotat cu repartitor. =D>

In fapt
: acest calorifer care este de ornament si nefolosit (apt. nelocuit) si chiar daca era folosit nu schimba cu nimic rezultatul, ma costa 700 RON/ 5 luni.

Am telefonat la firma care se ocupa cu plata caldurii si am fost informata ca la cererea administratiei blocului unde se afla apt. sa cerut ca plata sa nu fie facuta prin citirea repartitorului pentru caloriferul de la baie. Nu am inteles care este metoda aplicata.
Rezultatul: 700 RON pentru un calorifer ornamental.

Intrebare: ce mod de calcul este aplicat si cui ii serveste aceasta decizie a administratiei de a se ignora citirea repartitorului?

Mi s-a sugerat sa debransez caloriferul. Cu optimism am crezut ca se rezolv problema cu 2 tlf. Ah, nuuuuu.

La firma cu debransarea: am sunat si numai piedici: "dar stiti cit va costa sa debransati?" Am rezolvat toate piedicile - in mod teoretic- dupa care mi-a zis ca problema este asociatia si sub nici o forma nu ar trebui debransat caloriferul.

Ptr. debransare: ce este necesar dupa ce am inteles eu:
- 370 RON acte si aiureala
- aprobare de la asociatie
- dovada ca am contor gaz si ca nu ma incalzesc de la aragaz :P. Daca nu il am atunci pot sa optez ptr. solutia tip "oferta": sigilatul gazului.
- cerere la ei
- debransarea

Care este misterul acestu valoros calorifer?

Cel mai recent răspuns: ContSters226650 , utilizator 14:36, 12 Mai 2012
Acum cand credeti ca ati gasit ”sursa”ati comunicat firmei citirea acestui repartitor.Pentru ca
nu este deajuns sa stiti ca nu incalzeste.
Daca apartamentul este gol ati fost trecut la incalzirea suprafetelor comune chiar daca ati
inchis caloriferele si cred ca acel calorifer trecut pe pausal.


Am avut contact cu firma si au cunostinta de faptul ca apt. nu este locuit. problema este ca asociatia a facut o cerere la ei (anul trecut) in care se dorea ca aceste calorifere din baie sa nu mai fie citite repartitor ci platite pausal. Din cite inteleg sint 2-4 apt. care au centrala termica si ei au votat aceasta hotarire. Ce e de facut?

Nimeni nu m-a orientat asupra acestei hotariri a asociatiei,. Nu stiu daca e corect acest lucru.
Acum este extrasezon dar, in sezonul urmator sa observati daca dupa ce ati inchis robinetul termostatat ,repartitorul montat la acel calorifer mai inregistreaza unitati ?. Ca daca inregistreaza de capul lui...:stunned:
@ johnpescar

Robinetul termostat a fost inchis tot timpul si repartitorul montat nu inregistreaza si chiar daca ar inregistra factura a venit pausal si nu a fost citit repartitorul.

Nu e vorba de inregistrari ci de abuz al asociatiei si poate mai mult de atit.

Presedintele si gang-ul lui au inaintat o cerere la firma x in vara anului trecut sa se modifice modul de plata al caldurii pentru caloriferul din baie ( pentru toti cei care au inca un calorifer in baie). Aceasta hotarire nu a fost discutata cu toti proprietarii. In situatia mea sint si oameni in virsta cu probleme de sanatate si venituri mici, altii au greutati financiare si sint prostiti si pusi sa plateasca. Cei privileghiati de hotarire sint cei: debransati (cal.baie) si cu centrala termica.

De ce acel calorifer din baie este mai special? Nu pot sa explic, dar ce am inteles ca are ceva legatura cu acele tevi comune. Mai mult de atit, am sesizat ca oamenii sint mintiti cind se pling de factura ridicata la intretinere. Se argumenteaza de catre admin ca se plateste teava comuna din baie si nu stiu ce teava uriasa din perete dar nici o vorba de caloriferul din baie, cu toate ca Firma X a trimis la asociatie fisele pe apt. cu plata pe fiecare lucru: tevi subsol, interior, pereti, calorifer baie.

Presedintele asoc. si gang-ul au debransat caloriferul din baie de ani buni si aplica "cine imparte parte isi face".

Am facut reclamatie scrisa la Presedinte, cerut un teanc de documente, etc. Sa vedem. nu o sa fie ieftin ptr. mine dar sigur o sa fie foarte scump ptr. asociatie.

.Nu am timp si chef sa ma ocup de imbecilitatile astea dar o sa fac un efort care o sa fie trecut la nota de plata ptr. asociatie de data asta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
ContSters226650, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Facturi mari:apartament nelocuit ContSters252386 ContSters252386 buna seara as dori si eu daca se poate sa ma lamureasca cineva . am un apartament si de mai mult de un an nu locuieste nimeni in el ,nu sunt debransat de la ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala ContSters226650 ContSters226650 Va rog sa imi spune-ti care sint consecintele unei debransari ilegale a tot ce se numeste calorifer intr-un apartament. Mentionez:- nu am datorii la asociatie ... (vezi toată discuția)