Buna ziua.
Suntem 8 frati si tata a murit, a ramas in urma lui 8 pogoane de pamant.
Titul de proprietate se afla la unul din frati si este pe numele tatalui meu care este mort.
Fratele meu poate vinde pamantul fara acordul unuia din frati?
Daca nu imi da si mie partea mea, un pogon de pamant sau echivalentul in banii, ce pot sa fac sa-mi primesc partea?
Se poate vinde pamantul daca titlul de proprietate este pe numele tatalui meu mort?
Va multumesc pentru raspuns.
Fratele dvs nu poate face nimic, deoarece practic el este doar un simplu coindivizor, daca insa vinde mai mult decat ii revine, acel contract de vanzare cumpare ori este anulat, ori fratele dvs va fi obligat sa va dea partea ce va revine din pretul primit. Dvs puteti sa vorbiti cu un notar si sa faceti o cerere de deschidere si dezbatere a mostenirii, fratele dvs va fi si el citata, fiind obligat sa se prezinte cu titlul de propietate al tatalui dvs.
solicitati primariei din localitatea unde se afla terenurile un certificat fiscal privind mostenitorii, copie dupa titlul de proprietate, iar comisiei de fond funciar o adeverinta sau un alt document care sa cuprinda toate cele 8 pogoane cu vecinatitile si felul terenului. ( de altfel, aceste documente le puteti gasi si la APIA , in dosarul privind suprafetele agricole, pasunile, etc, documente ce sunt inregistrate pe numele tatalui decedat).
Dupa ce intrati in posesia lor, parcugeti pasii ce vi s-au recomandat mai sus.
Mostenire
ContSters42601
Buna seara! Am si eu cateva intrebari
1.Tatal meu a decedat in urma cu 10 ani ,mama traieste ,am frati dar nu am dezbatut mostenirea.Pot acum depune cerere ... (vezi toată discuția)
Teren agricol
alynabratu
Buna ziua va rog sa ma ajutati daca puteti...am un titlu de proprietate al tatalui care a decedat in 2002.are un pamant in comuna lucieni langa orasul ... (vezi toată discuția)