avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul discount

Buna ziua,
am intalnit 2 moduri de calcul pt discount. Ca exemplu, pt valoarea de 100 lei si un discount de 15% cele 2 variante sunt:

(1) 100 - 100x15% = 85
(2) 100 / 1.15 = 86.956 (ca la deducerea TVA-ului)

Spuneti-mi va rog care varianta e corecta.

Multumesc,
Marius Ionescu
Cel mai recent răspuns: marius.ionescu , utilizator 12:05, 14 Mai 2012
Nu cred ca sunt 2 variante de calcul al discaunt-ului.Discauntul se aplica la pretul final, este o reducere din valoare finala si nu este o componenta a pretului, ca in cazul tva-ului( la pretul cu amanuntul).
Ca beneficiar de discount as vrea sa va dau dreptate, dar multi furnizori si comercianti il considera ca o componenta a pretului pentru ca e in avantajul lor.
Aveti cunostinta daca e reglementat undeva?

Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discount produse farmaceutice anamariacelik anamariacelik buna ziua am urmatoarea problema:la unele medicamente,distribuitorul imi acorda discount cu conditia ca si eu ca vanzator sa il acord beneficiarului final(pe ... (vezi toată discuția)
Calcul discount alexandra_sovar alexandra_sovar Buna ziua, Referitor la calculul discountului acordat de o firma pentru o factura, Valoarea facturii este de 2858,2. La aceasta valoare discount-ul ... (vezi toată discuția)
Factura discount acordat de furnizor anca_stan anca_stan Buna ziua. Cum ar trebui inregistrat in contabilitate discountul acordat de catre furnizor pentru produsele achizitionate, conform OMFP 1802/2014, avand in ... (vezi toată discuția)