avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul discount

Buna ziua,
am intalnit 2 moduri de calcul pt discount. Ca exemplu, pt valoarea de 100 lei si un discount de 15% cele 2 variante sunt:

(1) 100 - 100x15% = 85
(2) 100 / 1.15 = 86.956 (ca la deducerea TVA-ului)

Spuneti-mi va rog care varianta e corecta.

Multumesc,
Marius Ionescu
Cel mai recent răspuns: marius.ionescu , utilizator 12:05, 14 Mai 2012
Nu cred ca sunt 2 variante de calcul al discaunt-ului.Discauntul se aplica la pretul final, este o reducere din valoare finala si nu este o componenta a pretului, ca in cazul tva-ului( la pretul cu amanuntul).
Ca beneficiar de discount as vrea sa va dau dreptate, dar multi furnizori si comercianti il considera ca o componenta a pretului pentru ca e in avantajul lor.
Aveti cunostinta daca e reglementat undeva?

Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discount produse farmaceutice anamariacelik anamariacelik buna ziua am urmatoarea problema:la unele medicamente,distribuitorul imi acorda discount cu conditia ca si eu ca vanzator sa il acord beneficiarului final(pe ... (vezi toată discuția)
Calcul discount alexandra_sovar alexandra_sovar Buna ziua, Referitor la calculul discountului acordat de o firma pentru o factura, Valoarea facturii este de 2858,2. La aceasta valoare discount-ul ... (vezi toată discuția)
Factura discount acordat de furnizor anca_stan anca_stan Buna ziua. Cum ar trebui inregistrat in contabilitate discountul acordat de catre furnizor pentru produsele achizitionate, conform OMFP 1802/2014, avand in ... (vezi toată discuția)