avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura discount acordat de furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura discount acordat de furnizor

Buna ziua.
Cum ar trebui inregistrat in contabilitate discountul acordat de catre furnizor pentru produsele achizitionate, conform OMFP 1802/2014, avand in vedere ca s-au emis doua facturi: una pentru produse, iar alta pentru discount.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:49, 6 Februarie 2015
conform noilor reglementari, Marfa intra in gestiune cu pret de intrare care include discauntul.Ex: fact fz 1000 lei( pt n produse) fct discaunt -100 lei.Cele n produse intra in gestiune la valoare finala 900 lei.Deci inregistrarea contabila : 3xx=401 900 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire cont 609 iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Daca am o factura de materiale si in aceiasi zi si o factura cu retucere de 10 % a preturilor nu mai pot s-o inregistrez pe 609 conform ORD ... (vezi toată discuția)
Aprovizionare marfuri cu discount zdanut zdanut Rog , cine vrea să-mi dea formulele contabile pentru înregistrare mărfuri în magazin: Faza A. 1. Receptionăm marfă pe bază de factură, având un ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala de 100% pe factura barbu_alexandra_maria barbu_alexandra_maria Buna ziua am o factura cu marfa si discount ,marfa costa de ex 2lei si discountul tot 2 lei. Intrebare : se poate inregistra marfa cu pret 0? Daca da ... (vezi toată discuția)