avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare: anulare sau contestare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare: anulare sau contestare?

Buna seara, as vrea sa intreb despre diferenta intre anularea deciziei de respingere a cererii de pensionare, primite de la Casa de pensii, conform art. 106 si contestarea deciziei conform art. 149 din Legea 263/2010. Am o ruda careia i-a fost respinsa cererea de pensionare pe motiv ca nu a indeplinit stagiul de cotizare. Am contestat decizia conform art. 149, dupa cum era prevazut pe Decizie, insa ma tem sa nu cumva sa fi trebuit sa cer anularea acesteia, pe art. 105. Si nu stiu, raspunsul va trebui sa-l primesc de la CNPP in termen de 45 zile pe art 150, sau e termenul general de 30 de zile, din legea contenciosului (daca e aplicabil art. 106)? In cazul in care nu primesc raspuns, sa pot sa respect termenul pentru actiune in instanta...Prin urmare, cand este aplicabil 105 si cand 149 din Lege? Multumesc mult.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:26, 11 Mai 2012
Este corect "contestare" dar sa argumentati contestatie din punct de vedere legal.
Consider ca anularea prevazuta la art.106 se refera la dreptul solicitantului de a renunta la acel moment la solicitarea de pensionare, urmand ca la o alta data sa depuna o noua cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de pensionare BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! După contestarea deciziei de pensionare la Casa de Pensii, am inteles ca termenul de răspuns este 45 zile, în care trebuie emisa o hotărâre. ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie doru58 doru58 La data de 18.07.2013, a incetat raporturile de serviciu c D.G.P.M.B., ca urmare a indeplinirii varstei de pensionare(55 ani si 7 luni) Care este termenul ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)