avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pasaport copil de la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pasaport copil de la tata

Buna ziua,
Anul trecut am facut pasaport copilului pentru a putea pleca cu tatal in strainatate in vacanta.Dupa ce s-au intors,pasaportul copilului a ramas la tata.Daca eu doresc sa plec in vacanta in strainatate cu copilul ,iar tatal nu doreste sa-mi dea pasaportul ,ce solutii am,trebuie sa fac alt pasaport?Mentionez ca pasaportul a fost facut pe cheltuiala tatalui,iar copilul este in custodia mea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:55, 12 Mai 2012
mergeti daca avet hotarare judecatoreasca si Faceti alt pasaport ..Asta daca in hotarare este mentionat faptul ca Avet minorul incredintat spre crestere si educare ,si hotararea este definitiva si irevocabila ...
Da,am hotarare definitiva ca minorul imi este incredintat spre crestere si educare
La Pasapoarte, veti fi intrebata daca copilul are deja pasaport, in plus, pasaportul existent este in baza de date a serviciului Pasapoarte.
Trebuie sa cereti pasaportul de la tatal copilului, daca nu vi-l da, interesati-va Pasapoarte care e calea de urmat.
Nu cred ca puteti sa faceti un nou pasaport copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Vacanta in strainatate cu copil minor bobosim bobosim Am divortat in 2004 si am hotarare dedivort definitiva si revocabila prin care mi-a fost incredintat copilul. In hotarare este specificat si programul de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)