avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in strainatate cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in strainatate cu copil minor

Am divortat in 2004 si am hotarare dedivort definitiva si revocabila prin care mi-a fost incredintat copilul. In hotarare este specificat si programul de vizita al tatalui (de 2 ori pe luna).
As vrea sa merg in vacanta in strainatate cu copilul. I-am facut pasaport electronic (copilul are 11 ani) si totus nu sunt sigura daca am nevoie de acordul scris al tatalui.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bobosim , utilizator 14:09, 9 Iulie 2013
Avand in vedere ca aveti custodie unica asupra minorului, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a iesi cu minorul din tara.
va multumesc pentru raspunsul rapid!Eu am primit si raspuns de la politia de frontiera cu trimitere la legea 248/2005 cu trimitere la art.30, alin.1, lit.c si din care reiese clar ce-mi spuneti si dv, dar exista o serie de oameni care m-au innebunit ca nu pot iesi fara acord. Si la pasapoarte mi s-a spus ca pot, altfel nu as fi avut cum sa fac documentu doar cu hotararea def. si irevoc.
Din moment ce ati putut sa-i faceti pasaport copilului fara acordul tatalui, nu aveti nevoie de acordul dansului nici la iesirea din tara.
La granita, veti prezenta pasaportul copilului si hotararea judecatoreasca de incredintare definitiva si irevocabila, in original. Este bine daca aveti la dvs. si xerocopie dupa hotarare.
scuze pentru greseli! graba....
asa zic si eu. am citit legea si mi-e clar, numai ca... stiti cum sunt legile la noi si m-am speriat ca s-ar putea "interpreta" legea.

Alte discuții în legătură

Scoaterea din tara a unui copil minor kresz kresz SUNT O MAMA DIVORTATA SI AM UN COPIL DE 5 ANI ,VREAU SA MA DUC CU COPILULIN CONCEDIU PESTE GRANITA SI FOSTUL MEU SOT NU VREA SA-MI DEA NICI UN ACORD LA NOTAR ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara dupa divort ContSters133679 ContSters133679 am si eu o intrebare.sunt divortata,in urma divortului copilul a ramas la mine prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.vreau acum sa plec cu ... (vezi toată discuția)
Nu pot obtine o procura sa-mi scot copilul din tara,ce modalitati legale ar mai fi? rody.rody92 rody.rody92 nu mai stiu nimic de tatal copilului meu de cinci ani,cum pot obtune procura sa ies din tara cu copilul?va rog dati-mi o solutie lgala (vezi toată discuția)