Am divortat in 2004 si am hotarare dedivort definitiva si revocabila prin care mi-a fost incredintat copilul. In hotarare este specificat si programul de vizita al tatalui (de 2 ori pe luna).
As vrea sa merg in vacanta in strainatate cu copilul. I-am facut pasaport electronic (copilul are 11 ani) si totus nu sunt sigura daca am nevoie de acordul scris al tatalui.
Va multumesc!
va multumesc pentru raspunsul rapid!Eu am primit si raspuns de la politia de frontiera cu trimitere la legea 248/2005 cu trimitere la art.30, alin.1, lit.c si din care reiese clar ce-mi spuneti si dv, dar exista o serie de oameni care m-au innebunit ca nu pot iesi fara acord. Si la pasapoarte mi s-a spus ca pot, altfel nu as fi avut cum sa fac documentu doar cu hotararea def. si irevoc.
Din moment ce ati putut sa-i faceti pasaport copilului fara acordul tatalui, nu aveti nevoie de acordul dansului nici la iesirea din tara.
La granita, veti prezenta pasaportul copilului si hotararea judecatoreasca de incredintare definitiva si irevocabila, in original. Este bine daca aveti la dvs. si xerocopie dupa hotarare.