avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... practicarea unei profesii liberale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

practicarea unei profesii liberale

Daca am absolvit o facultate la stat cu specific economic sau care atesta faptul ca am absolvit specializari legate de evaluari de imobile sau de societati comerciale, mai am nevoie de aprobarea si plata unor taxe lunare/anuale la asociatii de tipul ANEVAR care se declara asociatie non-profit, pentru a preactica activitatea de evaluator???
Pai unde mai este dreptul la practicarea unor profesii liberale si de ce mai facem o facultate daca pentru preacticarea unor meserii pentru care invatam 5 ani +12 de liceu mai este nevoie si de afilierea la o organizatie (ANEVAR) pentru a practica aceasta activitate???
Este obligatorie sau doar facultativa aceasta aprobare si afiliere la ANEVAR?
Cel mai recent răspuns: DATSCH2010 , utilizator 23:35, 11 Mai 2012
da, din pacate acest lucru se intampla in mai toate profesiile liberale...parerea mea personala este ca din teama de concurenta, fiecare profesie s-a organizat in "caste", in care este foarte greu sa patrunzi...se pare ca si in profesia dvs...#-o
problema e ca nu vreau sa patrund in nici o casta...ci vreau sa o practic fara sa fiu nevoit sa platesc si sa depind in plus fata de cineva.Nu cumva se incalkca dreptul la munca din constituite, avand in vedere ca posed o diploma care atesta dreptul de a practica o meserie, iar apartanenta oblogatorie la aceasta organizatie de fapt ingradeste posibilitatea de a-mi exercita activitatea deci dreptul la munca!Se paote rezolva in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluator DATSCH2010 DATSCH2010 Daca am absolvit o facultate la stat cu specific economic sau care atesta faptul ca am absolvit specializari legate de evaluari de imobile sau de societati ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt elev la liceu in clasa a 11-a si vreau sa ma inscriu ... GabrielHont GabrielHont Buna ziua, sunt elev la liceu in clasa a11a si vreau sa ma inscriu la drept, simt ca am chemare. Mie imi place mult sa citesc si ma pasioneaza istoria, chiar ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt titular ii din 2010, aceasta perioada reprezintă vechime în specialitate? Magbd Magbd Sunt titular II din 2010, comerț cu amănuntul, și am absolvit facultatea de management. Perioada 2010 - prezent reprezintă vechime in specialitatea ... (vezi toată discuția)